Publicat: 4 Februarie, 2019 - 19:43
Share

Senatorii au votat, luni, componenţa Biroului Permanent în această sesiune parlamentară, singura modificare fiind adusă de USR pentru funcţia de secretar. Conducerea Senatului a avut deja prima şedinţă în care a discutat despre programul de lucru pentru săptămâna aceasta.

Senatorii au adoptat propunerile făcute de fiecare grup parlamentar cu privire la conducerea Biroului Permanent cu 94 voturi „pentru”, cinci voturi „împotrivă” şi două abţineri. Votul a fost secret, electronic.

Astfel, Propunerile PSD pentru Biroul Permanent în actuala sesiune parlamentară sunt: Vicepreşedinte-Doina Federovici, Claudiu Manda şi Şerban Valeca. Pentru funcţia de chestor au fost propuşi Emilia Arcan şi Nicolae Marin. Pentru funcţiile de secretar al Biroului Permanent - Marian Pavel şi Ion Ganea.

PNL i-a propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Biroului Permanent din Senat pe Alina Gorghiu, pentru funcţia de secretar al Biroului Permanent pe Marcel Vela şi pentru funcţia de chestor pe Cornel Popa.

De asemenea, din partea USR Silvia Dinică va fi secretar al Biroului Permanent.

UDMR l-a propus pe Tanczos Barna pentru funcţia de chestor.

Adrian Ţuţuianu a solicitat vot în plen pentru constituirea grupului parlamentar „Unirea”, formată din şapte senatori. Solicitarea a fost însă respinsă de vicepreşedintele Claudiu Manda, care conduce şedinţa de plen.

„ Au fost prezentate componenţa grupurilor şi funcţiile de conducere din cadrul fiecărui grup. Un lucru care poate unii l-aţi observat alţii nu este faptul că mai sunt în Senatul româniei opt senatori care nu au apartenenţă politică, din care şapte au decis să constituie un grup parlamentar pe care l-au numit Unirea. Am depus în luna decembrie, pe data de 10.12.2018 o solciitare către BP. Această solicitare a mers către Comisia de regulament, înţeleg că s-a întocmit un referat, astăzi s-a mai cerut un punct de vedere de la nu ştiu ce comisie.

Eu cred că majoritatea Senatului persistă într-un abuz, pentru că dacă mergem la practica CCR, noi îndeplinim condiţiile prevăzute de regulament pentru a funcţia ca un grup parlamentar, având şapte membri. Cei şapte au reiterat solicitarea de a fi constituit grupul. (...) Rugămintea mea este să supuneţi la vot plenului solicitarea noastră de constituire a grupului Unirea, pentru că aceasta va influenţa structura Biroului Permanent şi va trebui să staţi la masă şi cu noi. Altfel veţi continua să persistaţi într-un abuz”, a afirmat Adrian Ţuţuianu, în plen.

Luni a început noua sesiune parlamentară. Adoptarea bugetului este prioritară pentru PSD-ALDE la început de sesiune, în timp ce Opoziţia a anunţat că va ataca bugetul la CCR şi va depune moţiuni simple împotriva mai multor miniştri.

Tag-uri Institutii: