Publicat: 28 Septembrie, 2012 - 08:14
Share
S-a ajuns la a cincea zi de negocieri pentru preluarea combinatului

  Negocierile pentru preluarea combinatului Oltchim au ajuns în cea de-a cincea zi. Astăzi, se va face ultima încercare, Luni fiind termenul final. Dan Diaconescu se plânge de clauzele contractuale şi are tot felul de temeri.

Avocatul lui Dan Diaconescu susţine că actele nu se vor semna până când nu se rezolvă problema salariilor restante. Nu este singura cerinţă a lui Diaconescu, care susţine că multe alte probleme asupra cărora nu au căzut de acord.

Diaconescu vrea să se asigure că societăţile de stat care au bani de recuperat de la Oltchim nu vor cere insolvenţa combinatului, imediat după vânzare. Guvernul, pe de altă parte, nu crede că omul de afaceri are banii pe care i-a promis pentru preluarea combinatului. Iar după aceste discuţii care s-au întins pe durata întregii săptămâni, tot nu s-a ajuns la niciun rezultat.

Negocierile dintre reprezentanţii statului şi cei ai lui Dan Diaconescu au început luni. În acelaşi timp, premierul declara că va căuta un nou investitor, dacă omul de afaceri nu face dovada că are 203 milioane de lei.

Dupã patru zile de negocieri la Ministerul Economiei, Dan Diaconescu nu este încã gata sã semneze actele de vânzare-cumpãrare. Avocatul lui susþine cã existã cel puþin douã probleme asupra cãrora pãrþile nu au ajuns la un acord.

Sindicaliştii au propus ca Oltchim sã nu fie vândut fãrã Arpechim.