Publicat: 8 August, 2013 - 15:43

Fostul șef al ANAF, Șerban Pop, urmărit penal în dosarul de șantaj al lui Sorin Alexandrescu, i-a dat documentul folosit pentru șantaj directorului Antena Group, într-un birou al trustului Intact, scrie Evenimentul zilei.

 Potrivit sursei citate, fostul sef la Fiscului, Șerban Pop, i-a predat lui Sorin Alexandrescu o copie dupa contractul original dintre firma lui Mitica Dragomir, SC Bodu SRL, și RCS&RDS, reprezentata de Ioan Bendei. Miza oantajului a fost de 36 de milioane de euro.

Pentru a justifica în faţa procurorilor de ce a dezvăluit informații confidențiale, Șerban Pop ar fi invocat normele legale privind transparența, potrivit unor surse din anturajul acestuia.

Şerban Pop le-ar fi spus anchetatorilor că avea suspiciuni cu privire la contractul dintre firma controlată de șeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, și firma de cablu RCS&RDS. Sursele precizează că Șerban Pop chiar ar fi intenționat să sesizeze Direcția Națională Anticorupție cu privire la acest caz, dar n-a mai apucat.

Totodată, surse din lumea controlorilor fiscali au precizat pentru Evenimentul Zilei că Șerban Pop și-ar fi folosit de mai multe ori influența pentru a procura documente de la alte instituții ale statului.

Șerban Pop a refuzat să-și spună punctul de vedere.

În dosarul de şantaj, pe lângă Sorin Alexandrescu și cele două societăți comerciale implicate: SC Antena TV Group SA și Intact Publishing SRL, sunt urmăriţi penal Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu și Daniel Matiescu.