25 octombrie 2021

Serbia, prima țară europeană care își recompensează cetățenii care se vaccinează

Coronavirus Covid-19 Protection and Vaccine. Doctor drawing up solution from vaccine bottle and filling syringe injection for patient vaccination in medical clinic, Coronavirus in background

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul promite că fiecare sârb cu vârsta peste 25 de ani care face vaccinul luna aceasta, va primi echivalentul a 25 de euro ca premiu pentru „responsabilitate”. După anunțul oficial, au apărut și multe inițiative particulare care îi răsplătesc pe cei dornici de imunizare.

Cozi uriașe la vaccinarea fără programare, într-un mall din Belgrad, cu ser la alegere: Pfizer, Sinopharm sau Sputnik V. Odată cu serul, e oferit și un voucher de cumpărături: 25 de euro pentru primele 100 de persoane.

Pentru primii 50, s-au adăugat ieri în mod excepțional 42 de euro, astăzi 25.

Este și ideea lui Stavro, patron de tavernă în Kragujevac, care le oferă vaccinaților o delicioasă porție de vițel la proțap sau tocăniță vânătorească. La alegere. Salonul principal al localului e transformat în centru de vaccinare, iar fotografiile și filmările făcute acolo sunt postate pe internet, pentru a-i îndemna pe cât mai mulți sârbi să profite de ofertă.