Publicat: 30 Octombrie, 2017 - 11:36

“Pe cine numim.. EU?”, un excepțional spectacol muzical poetic, însoţit de lansarea noului album “Cine a găsit tinereţea mea…”

     Muzician, actor, interpret de jazz, swing folk și compozitor Sergiu Cioiu a revenit, din Canada, unde este stabilit de mulţi ani, pe firmamentul show-ului din România, unde va rămâne până pe 5 decembrie, perioadă în care a avut și va avea mai multe apariţii cu acest spectacol, cu lansări și sesiuni de autografe ale noului album, după cum urmează:  
Bucureşti
Vineri 27 octombrie, la Teatrul de Revistă”Constantin Tănase”, înaintea lansării, artistul a fost invitat special în spectacolul „Euro Savoy”, regia - Alexandru Arsinel. După spectacol, a avut loc o lansare de carte şi disc cu sesiune de autografe.

Constanţa
Joi, 2 noiembrie, orele 18.00, în cadrul unei conferinţe neconvenţionale cu titlul „Revenind, mereu revenind” la Curtea Brâncovenească (strada Vasile Lupu, nr. 43-45), Sergiu Cioiu va vorbi despre poezia românească, despre viaţa culturală a anilor ’60 - ’70, despre destinul unui artist român aflat departe de casă, dar şi despre mirajul străinătăţii. 
Vineri, 3 noiembrie, orele 11.00, în sala Coriolan a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” va avea loc întâlnirea lui Sergiu Cioiu cu direcţiunea, profesorii şi elevii olimpici. 
Sâmbătă, 4 noiembrie, orele 19.00, pe scena Sălii Elpis a Teatrului pentru Copii şi Tineret, va avea loc un Recital Extraordinar de poezie românească şi muzică uşoară. După spectacol, va avea loc o lansare de carte şi disc cu sesiune de autografe.

Craiova
Sâmbătă 11 noiembrie, ora 19.00 la Teatrul National „Marin Sorescu”: spectacolul “Pe cine numim.. EU?”. După spectacol, va avea loc o lansare de carte şi disc cu sesiune de autografe.

Slatina
Duminica 12 noiembrie orele 19.00, la Centrul Cultural «Eugen Ionescu»: spectacolul “Pe cine numim.. EU?”. După spectacol, va avea loc o lansare de carte şi disc cu sesiune de autografe.

Caracal
Luni 13 noiembrie orele 19.00, la Centrul Cultural Municipal: spectacolul “Pe cine numim.. EU?”. După spectacol, va avea loc o lansare de carte şi disc cu sesiune de autografe. 

Bucureşti, TVR 2
Vineri 17 noiembrie, SERGIU CIOIU este invitat al emisiunii «Ieri, Azi, Mâine», prezentat de Corina Danilă

     „Pe cine numim…EU!”,  un excepțional recital  muzical - poetic

     După 35 de ani, locuind în Canada, Sergiu Cioiu, cunoscut interpret al cântecului anilor '60-'70-'80, care a lansat notabile succese ale muzicii uşoare româneşti, precum  “Cântecul vântului”, ”Glasul tău”, “Pentru cine?”, “Merci Bécaud”, “Poarta sărutului”, “Masa tăcerii”, "Coloana fără sfîrșit", “Primul loc de pe pământ”, “Venise vremea” revine periodic în România. Din 2016, de când a lansat cu mare succes volumul cu tentă biografică, intitulat „Nu știm aproapre nimic – Pușa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu”, și un dublu CD (audiobook) - "Sergiu Cioiu în dialog cu dumneavoastră" (Editura Ars Longa). A fost invitat special al TVR2 la emisiunile „Ieri-Azi-Maine”, dar și din spectacolele Teatrului de Revista ”Constantin Tanase” („Glume pe portativ”, „Euros Savoy”), unde a debutat in 1964. 
     Prezent în Romania, Sergiu Cioiu continuă să susțină spectacole in București și în țară - recitalul de cântec poetic „Pe cine numim ... Eu”, un spectacol de divertisment deosebit, precum și cu un spectacol foarte aplaudat, pe scena Naționalului craiovean, în care teatrul și cântecele fac împreună casă bună, intitulat „Râsul, Plânsul, Iubirea”, alături de binecunoscutele artiste, actrița Florina Cercel și interpreta de muzică - jazz/pop - Silvia Dumitrescu.  
     „Prezența lui Sergiu Cioiu în spațiul muzical românesc este, astăzi, aproape la fel de vie ca înainte de 1982, când a părăsit România și s-a stabilit în Canada. Feed-back-ul acestei prezențe - de asemenea. (...) Consistența și densitatea prezenței lui Sergiu Cioiu în România mă face să reiau concluzia pe care am formulat-o cu un an în urmă: nu, hotărât lucru, Sergiu Cioiu nu este doar „un actor care cântă”, așa cum declară el, cu nejustificată modestie. Și nici doar un muzician care joacă. Este un artist adevărat, cu o vitalitate și o longevitate artistică impresionante. Deviza sa profesională pare a fi: „prezentul continuu”. 

 
SERGIU CIOIU - o "diversiune" iubită de public - Muzica
www.certitudinea.ro
Spectacolul de la Teatrelli a fost total. Nicio 
ezitare interpretativă, niciun indiciu care să 
trădeze o absenEă de 35 de ani de pe scenele 
romanesti. Doar ...
     „Sergiu Cioiu ne-a arătat că artistul a rămas tânăr nu numai cu sufletul, dar şi cu darul pentru acest gen de teatru care presupune apelul bogat şi la poezie şi la proză şi la replica de teatru şi neapărat la muzică şi dans. Acompaniat la chitare de Vlad Creţu şi la clape de Lyuben Gordievski, Sergiu Cioiu ne-a spus versuri mai vechi şi mai noi din poezia română, poveşti teatrale şi a cântat el însuşi şi... a dansat, cucerind sala cu o surprinzătoare tinereţe actoricescă”. (Dinu Săraru - Un concert Sergiu Cioiu, www. adevărul.ro)

     Încurajat de noi și buni prieteni, din mai noua generație, Marian Stere, si Mircea Nicolau, care au adunat tot repertoriul artistului din anii '64 - '82, și cu sprijinul Casei de discuri „Eurostar” s-au lansat  trei materiale discografice, într-o scurtă perioadă de timp. Astfel sunt aduse în prezent cântece de neuitat, unele rare ori deloc difuzate, dar încă actuale, care completează discografia artistului, şi anume:
     „Vîntule și alte cântece - Sergiu Cioiu  cântă Alexandru Mandy”, dublu CD, cu 23 de cântece compuse de Alexandru Mandy.
     „Pe cine numim....Eu? dublu CD, cu cântece de Dan Stoian pe versurile poetului Marin Sorescu, si 40 de recitări din poezia soresciană.
     „Cine a găsit tinereţea mea”,  noul album, cu cântece ale unor cunoscuți compozitori, care se lansează la sfîrșitul acestei luni.

     Vă mulţumim pentru atenţia acordată şi vă aşteptăm în această seară la un eveniment de excepţie şi vă invităm să îl ascultați pe Sergiu Cioiu în câteva din înregistrările anilor ʼ60 - ʼ70:  
            ”Cântecul vântului”, muzică și versuri: Alexandru Mandy (1967)
            https://www.youtube.com/watch?v=7HwHvqD6UAA
            ”Primul loc de pe pământ”, muzică și versuri: Alexandru Mandy (Sala Palatului, 1970)
            https://www.youtube.com/watch?v=ObYMF5634b0
            ”Le voleur de toiles”, muzica: Florin Bogardo, versuri: Marin Sorescu, versiune franceză de Romulus Vulpescu (după ”Tablourile” lui Marin Sorescu) - 1970
            https://www.youtube.com/watch?v=xi1jfT_QeDo