Publicat: 28 Noiembrie, 2014 - 08:12
Share

Teatrul Excelsior demarează în această săptămână programul Seri de teatru la Excelsior, un program dedicat adolescenţilor. Categorie de public în general ignorată în alcătuirea repertoriilor teatrelor bucureştene, adolescenţii sunt privaţi de spectacole cu tematică adecvată vârstei, producţii care să se plaseze şi stilistic în sfera lor de interes. Totodată, producţii care să-i provoace în a găsi în spectacolul de teatru un partener care le oferă dacă nu total, cel puţin parţial răspunsuri la întrebările caracteristice vârstei. 
Prin acest program Teatrul Excelsior îşi propune, aşadar, să facă trecerea de la spectacolele de copii, gândite ca motoare educaţionale, relaţionate direct cu programa şcolară sau extracuriculară şi în care factorul decizional în introducerea spectacolului de teatru în programul de zi cu zi al copilului îi revine părintelui sau cadrului didactic, la teatrul ca alegere. 
La această vârstă a adolescenţei la care se face trecerea către îmbogăţirea şi lărgirea încorporării de conduite adulte, în care primează gustul personal sau exprimarea originalităţii, ne dorim ca prin acest program să reuşim să-i facem pe tineri să aleagă teatrul considerându-l cel puţin ca pe o modalitate de socializare demnă de a intra în zona lor de preocupări. Astfel, vom putea contribui la formarea şi modelarea noilor generaţii şi vom continua, pe alt palier, programul de educaţie început cu spectacolele de copii.
Pentru început, sunt invitați spectatorii vineri, 28 noiembrie, ora 18.00 la spectacolul MOMO sau Strania poveste despre hoţii de timp şi copilul care le-a înapoiat oamenilor timpul furat, dramatizare după Michael Ende, regia Lenuş-Teodora Moraru. 
Programul Seri de teatru la Excelsior va continua în luna decembrie, alături de titlul menţionat făcând parte, în acest moment, spectacolul Kiki şi Bozo de Andreea Vălean, regia Peter Kerek.