28 mai 2022

Seria conferinţelor organizate sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” continuă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Invitatul acestei ediţii: Ioan T. Morar

Miercuri, 6 octombrie, începând cu ora 18:00, va avea loc o nouă conferinţă organizată de Universitatea de Vest din Timişoara, sub genericul La UVT, Cultura este Capitală. Scriitorul stabilit în Franţa Ioan T. Morar va dialoga cu reputatul om de cultură timişorean Mircea Mihăieş despre Identităţi culturale multiple. Cazul regiunii Provence.

Ioan T. Morar, absolvent de Filologie la Universitatea de Vest din Timişoara, este laureatul premiului Alumnus UVT la Gala Premiilor UVT 2019. A fost membru fondator al revistei Academia Caţavencu, membru al grupului Divertis până în anul 1996, senior editor la Cotidianul şi a ocupat pentru o vreme poziţia de consul general al României la Marseille. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi una dintre personalităţile culturale remarcabile ale României de astăzi.

Despre eveniment, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: Conferinţele desfăşurate sub genericul La UVT, cultura este Capitală sunt un brand pentru universitatea noastră. În cadrul acestor evenimente au fost prezenţi unii dintre cei mai importanţi intelectuali români. Aceste conferinţe, care vor continua şi în lunile viitoare, precum şi alte evenimente similare cu care vom debuta în această toamnă vor transforma Universitatea de Vest din Timişoara în cea mai vizibilă platformă din Vestul ţării unde se dialoghează, se dezbat şi se analizează atât teme culturale, cât şi teme de interes din zona socială şi ideologică.

Evenimentul va avea loc la Universitatea de Vest din Timişoara, Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4, în amfiteatrul A01. Accesul este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Este necesară rezervarea în prealabil: https://forms.gle/K9JQqg1p3jKDVBJ98.

De asemenea, evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a UVT.