26 octombrie 2021

Serie de evenimente dedicate copiilor de toate vârstele

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Editura Casa Radio – Radio România şi Opera Comică pentru Copii din Bucureşti, vă invită, în zilele de 5 şi 6 iunie, la o serie de evenimente dedicate copiilor de toate vârstele.

Vom organiza, în Căsuţa cu Poveşti şi pe scenele în aer liber de la Opera Comică pentru Copii, ateliere de scriere creativă şi jurnalism pentru juniori, derulate sub îndrumarea plină de dragoste a jurnalistului şi editorului Ligia Necula (Editura Casa Radio – Radio România).

Prin intermediul acestor ateliere, Editura Casa Radio va face cunoscute atât cititorilor şi spectatorilor fideli ai Operei Comice pentru Copii, cât şi celor care li se vor alătura, oferta proprie, educaţională şi de divertisment: CD-urile şi audiobook-urile cu benzi desenate din cele două colecţii-vedetă: Noapte bună, copii! şi Radio-Prichindel.

Mare să creşti… cu poveşti! Sâmbătă, 5 iunie, de la orele 15-17 şi 18-20, îi aşteptăm pe copiii de 4-7 ani la un atelier de lectură, desen şi jocuri bazate pe întâmplări din poveşti.
Dintotdeauna, noaptea copiilor este timpul plin de mister în care ochiul din afară înăuntru se deşteaptă, în cămăruţa tainică a visurilor.

Editura Casa Radio va depăna, pentru cei prezenţi, povestea fără sfârşit, în care creaţiile marilor scriitori şi actori s-au întâlnit cu imaginaţia vie a celor mici.

La microfon, Radio-Prichindel! Duminică, 6 iunie, de la orele 15-17 şi 18-20, e rândul copiilor de 8-12 ani să se bucure de atenţia noastră şi să descopere un strop din meşteşugul jurnalismului.

Atelierul îşi propune să-i familiarizeze pe copii cu câteva dintre tehnicile de bază pentru pregătirea unei emisiuni de radio, de la redactarea unei ştiri, la rostirea la microfon sau chiar realizarea unui mini-interviu.

Abilităţile de comunicare dobândite, scrise şi orale, îi vor ajuta pe copii să se exprime mai uşor, mai clar şi mai convingător, în orice context de viaţă.

Suntem convinşi că părinţii şi bunicii se vor bucura, la rândul lor, de aceste momente vesele, care le vor aminti poate de poveştile copilăriei lor. La concursurile pe care le vom organiza, vor putea să participe, umăr lângă umăr, pentru o zi de neuitat!

Premiile vor consta în CD-uri şi audiobook-uri de la Editura Casa Radio.

Editura Casa Radio reprezintă binecunoscutul nume de marcă sub care Radio România valorifică cel mai important tezaur de bunuri media din spaţiul românofon.

Beneficiind de experienţa dobândită de una din cele mai mari întreprinderi culturale autohtone – Radio România -, polul editorial „Casa Radio propune publicului său peste 30 de colecţii şi serii de cărţi, CD-uri şi cărţi cu CD încorporat, dedicate celor mai valoroase şi apreciate creaţii radiofonice din domeniile publicisticii, literaturii, teatrului şi muzicii.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe.

ADRESA: Calea Giuleşti, Nr. 16, Sector 6, Bucureşti