Publicat: 4 Octombrie, 2015 - 11:45
Share

Vodafone și Fundația Bucureștii Noi lansează 'Diferență nu indiferență', un proiect prin intermediul căruia pune la dispoziție servicii medicale de recuperare si reabilitare fizică gratuite pentru copii. Toți cei care au vârste cuprinse între 9 luni si 18 ani au acces la un tratament complex oferit în cadrul cabinetului de kinetoterapie sub atenta îndrumare a medicului specialist. De altfel, prin intermediul proiectului 'Diferență nu indiferență', poate fi utilizată aplicația MIRA, care eficientizează procesul de recuperare fizică mărind motivația copilului prin jocuri video create după specificații medicale.

Servicii oferite în cadrul cabinetului de kinetoterapie

Copiii au parte de o recuperare medicală pentru o gamă largă de afecțiuni, printre care amintim:

— vicii de poziție: talus-valgus pozițional, picior varus pozițional, metatarsus-varus pozițional, torticolis pozițional, metatatrsus adductus;

— malformații congenitale: picior varus-equin congenital, torticolis congenital, luxație congenitală de șold etc;

— rahitism / sechele de rahitism: stern în carenă, coaste evazate, pectus excavatum, genu-valgum, picior plat valg, genu-varum etc;

— deformări de coloană vertebrală: cifoză, scolioze (de la câteva grade până la cele mai grave), hiperlordoză, spate plan, etc;

— afecțiuni post-traumatice: entorse, luxații, fracturi după imobilizare gipsată

— boli de nutriție: obezitate.

Recuperare și reabilitare prin aplicația MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant)

MIRA eficientizează procesul de recuperare fizică mărind motivația copilului prin jocuri video create după specificații medicale. În plus, utilizând elemente de telemedicină, propune o alternativă complementară ședințelor de recuperare kinetoterapeutică. Programul poate fi utilizat în terapia de recuperare a:

copiilor cu vârsta de peste 3 ani care au fost diagnosticați cu afecțiuni neurologice;

copii cu tulburări de comportament;

copii cu Sindrom Down;

copii care urmează un program de recuperare post-operatorie.

Programul de lucru

Ședințele de kinetoterapie au o durată de 45 de minute și se desfășoară în cadrul cabinetului, de la Fundația Bucureștii Noi, dotat corespunzător cu materialele necesare activității terapeutice pentru copii. Programele sunt concepute pe baza trimiterii și recomandărilor medicului de specialitate, sunt particularizate și urmăresc atingerea obiectivelor caracteristice vârstei cronologice a copilului.

Adresa: Strada Liniștei 13, 012426, Sector 1, București, România

Program:

Luni: 08:30 — 14:30

Marți: 08:30 — 14:30

Miercuri: 14:30 — 20:30

Joi: 08:30 — 14:30

Vineri: 08:30 — 14:30

Copiii au acces la informație, dar și la joacă

În afară de serviciile medicale de kinetoterapie, programul le oferă copiilor șansa de a-și pune creativitatea în practică. Așadar, cei mici beneficiază de un curs de dezvoltare emoțională și personală (Art Therapy) , și pot participa la centrul de vară 2015, un program educativ, 'Învățăm distrându-ne', organizat de către Fundația Bucureștii Noi în cadrul proiectului 'Diferență nu indiferență'.

Conceput de Arianna Dina, membră a Fundației Bucureștii Noi, proiectul 'Diferență nu indiferență' a luat naștere cu sprijinul financiar acordat de Vodafone România, și se va desfășura până la sfârșitul acestui an.

Comunicat de presă - Fundația Bucureștii Noi