Publicat: 19 Ianuarie, 2012 - 10:19
Share

Pe parcursul anului 2011, peste 3.300 de persoane defavorizate din Sectorul 6 au beneficiat de consultaţii şi tratamente gratuite/parţial subvenţionate în cadrul celor trei cabinete socio-medicale, care oferă servicii stomatologice şi oftalmologice, aparţinând “Centrului socio-medical” realizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociaţia AHAVA.

Centrul socio-medical Sector 6 este destinat să acorde asistenţă medicală de specialitate, gratuită sau parţial subvenţionată, pentru persoane aflate în dificultate, cu domiciliul legal pe raza sectorului 6.

Serviciile medicale oftalmologice de specialitate pentru  persoanele defavorizate se acordă în funcţie de venitul pe membru de familie şi constau în consultaţii oftalmologice cu dioptron, prescripţii oftalmologice, prezentarea unei game largi de rame şi lentile, intervenţii chirurgicale pentru cataractă, corecţia strabismului la copii şi adulţi, tumori oculare şi perioculare. La rândul lor, cabinetele stomatologice oferă servicii de terapie – odontologie, endodonţie, protetica, chirurgie oro-maxilo-facială.

Cele 3 cabinete funcţionează în cartierele Militari, Crângaşi şi Drumul Taberei.

De la inaugurarea primului cabinet socio-medical din luna martie 2010,  un număr de 5500 de persoane au primit tratamente gratuite sau subvenţionate în cadrul celor 3 cabinete, peste 3000 de persoane beneficiind de servicii stomatologice iar alte 2500 de consultaţii şi tratamente oftalmologice.