3 octombrie 2022

Serviciul de Securitate al Ucrainei semnalează pentru presa de la KIev ca „a prevenit uciderea unor personalități publice din Ucraina”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Serviciul ucrainean de informații SBU susține ca ar fi neutralizat un grup de sabotori inamici care pregăteau uciderea Ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov și a Șefului Direcției de Informații a Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov

Serviciul de Securitate al Ucrainei semnalează pentru presa de la KIev ca „a prevenit uciderea unor personalități publice din Ucraina”.

Grupul de sabotaj și informații a Direcției Principale de Informații (GRU) din Rusia a fost neutralizat, susține presa ucraineană.

„Autorii au fost angajați în pregătirile pentru lichidarea fizică a ministrului Apărării și a șefului Direcției Principale de Informații a statului nostru, precum și a unui cunoscut activist ucrainean”, se arată în raportul SBU la care face referire presa din țară vecină.

SBU a publicat o fotografie a corespondenței deținuților, în care se menționează și consilierul ministrului Afacerilor Interne, Anton Gerașcenko .

„S-a stabilit că grupa GRU a fost formată din membri ai personalului serviciilor de informații militare ale Federației Ruse pentru a desfășura activități subversive pe teritoriul Ucrainei. Acesta includea un rezident al Luhansk-ului ocupat temporar, care, ca parte a formațiunilor armate ilegale al organizației teroriste LPR, a participat activ la operațiunile de luptă împotriva forțelor ucrainene”, – susține SBU, sursa citată de presa ucraineană.

Materialul se bazează exclusiv pe surse din presa ucraineană, fără posibilitatea verificarii p-e alte canale sau cu alte puncte de vedere.
A consemnat Ciprian Pop