28 mai 2022

Serviciul Public SALVAMONT SALVASPEO Alba a desfăşurat de 31 de intervenţii în zona montană a judeţului Alba

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada decembrie 2021- ianuarie 2022, Serviciul Public SALVAMONT SALVASPEO Alba a desfăşurat de 31 de intervenţii în zona montană a judeţului Alba, pe domeniul schiabil Şureanu şi pe pârtiile de schi situate în Arieşeni. Toate intervenţiile au fost finalizate cu recuperarea/salvarea celor ce au avut nevoie de ajutor specializat.
Dintre acestea, intervenţii dificile au fost pentru recuperarea unor turişti rătăciţi lângă Vârful Scăriţa, care s-au abătut de la traseu pe întuneric, precum şi în cazul unui turist rătăcit în Masivul Şureanu şi recuperat în Petrila.
În perioada sărbătorilor de iarnă, echipele Serviciului Public SALVAMONT SALVASPEO Alba au fost mereu la datorie pentru prevenirea accidentelor şi acordarea primului ajutor în caz de evenimente.
Având în vedere afluxul mare de turişti din această perioadă, recomandăm turiştilor prudenţă în abordarea traseelor montane şi a pârtiilor de schi, folosirea de echipament corespunzător, informarea despre starea traseelor şi pârtiilor şi consultarea condiţiilor meteorologice.
Totodată, recomandăm să nu fie părăsite traseele montane şi pârtiile de schi amenajate şi să se ţină cont că temperaturile scăzute şi intervalul de lumină mult mai scurt din timpul iernii reprezintă factori de risc ce pot genera situaţii periculoase şi, în acelaşi timp, pot îngreuna intervenţiile salvatorilor.