Publicat: 14 Mai, 2019 - 12:56

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a sprijinit organizarea unui eveniment de prezentare a Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB), ieri, 13 mai 2019, la Chişinău.

Reprezentanţii UTCB, respectiv prof. dr. ing. Cristian Pavel, decan al Facultăţii de Utilaj Tehnologic, dr. ing. Mihai Savaniu, prodecan, şi drd. ing. Robert Ursache, asistent universitar, au explicat pe larg procedura de admitere în instituţiile de învăţământ superior din România, condiţiile de studii, recunoaşterea în alte state ale Uniunii Europene a diplomelor de absolvire a ciclurilor de licenţă, masterat şi doctorat, precum şi perspectivele de angajare conform specializărilor existente pe piaţa muncii din România.

"MRP este un partener proactiv în domeniul susţinerii educaţiei, de aceea, am răspuns cu entuziasm iniţiativei UTCB care ne-a solicitat sprijinul în vederea facilitării unor întâlniri interactive cu reprezentanţi ai mediului didactic din Republica Moldova, precum şi cu elevi interesaţi de studiu în România. Considerăm că orice tânăr format în universităţile din România reprezintă un câştig atât pentru ţara noastră, cât şi pentru ţara de origine, astfel încât este important pentru noi să ştim că putem contribui concret la formarea profesională şi personală a cât mai multor tineri, care pot face diferenţa acolo unde hotărăsc să se stabilească", a declarat Victor Alexeev, secretar de stat MRP.

La eveniment au participat peste peste 300 de profesori şi elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la şapte licee din municipiul Chişinău.

http://www.mprp.gov.ro/web/sesiune-de-informare-privind-admiterea-la-fac...