25 aprilie 2024

Sesiune de Test IELTS la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Liceul Teoretic „George Călinescu” organizează testul IELTS modulul Academic pe 28 ianuarie 2023, oferind posibilitatea propriilor elevi, cât şi altor persoane interesate de a obţine un certificat internaţional valoros. Această sesiune reprezintă o ultimă ocazie pentru elevii din clasa a XII-a de a-şi echivala proba de competenţe lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat sau pentru a se înscrie la o facultate în străinătate, în cazul în care nu au reuşit să obţină un certificat internaţional până în acest moment.

IELTS (International English Language Testing System) este cel mai popular test de competenţe de limba engleză, fiind recunoscut şi solicitat de universităţi şi companii din întreaga lume. Testul IELTS evaluează cele patru abilităţi: scriere, citire, ascultare şi vorbire. Avantajul acestuia este că nivelul de competenţe al candidatului se poate observa cu uşurinţă din punctajele aferente fiecărei abilităţi, precum şi din punctajul total, care este sub formă de bandă. Fiecare secţiune a testului poate fi înregistrată cu punctaje întregi sau fracţionate.

Aşa cum s-a menţionat mai sus, organizarea testului IELTS la Liceul Teoretic „George Călinescu” reprezintă o oportunitate deosebită pentru toţi elevii din clasele a XI-a sau a XII-a, care doresc să îşi echivaleze proba de competenţe lingvistice din cadrul Examenului naţional de bacalaureat şi care vor să se înscrie la facultăţi cu predare în limba engleză din ţară sau din străinătate. Acesta reprezintă o ocazie şi pentru studenţii, absolvenţii sau profesioniştii din diferite domenii care intenţionează să obţină o bursă sau un loc de muncă în străinătate.

Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa are deja un renume la nivel naţional privind organizarea de examene internaţionale de limba engleză (Cambridge), fiind singurul centru de pregătire GOLD din judeţ. De asemenea, instituţia constănţeană se bucură de numeroasele trofee oferite de către British Council şi Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, distincţii datorate numărului mare de candidaţi care aleg Liceul Teoretic „George Călinescu” drept centrul ideal pentru susţinerea examenelor. Echipa coordonatoare de examene îşi doreşte să se creeze o tradiţie asemănătoare privind organizarea examenelor IELTS, care se află la a doua sesiune în instituţia de învăţământ constănţeană. „Având destul de mulţi elevi care aveau nevoie de acest test pentru admiterea la anumite facultăţi, am considerat oportun să facem eforturi astfel încât atât elevii noştri, cât şi alţi elevi să susţină testul IELTS mai aproape de casă. Sesiunea din 28 mai s-a dovedit a fi un real ajutor pentru unii elevi din clasele a XII-a, dar am avut şi candidaţi din clasele a XI-a, care au dorit să se pregătească mai devreme pentru cerinţele anului terminal.”, spune doamna prof. dr. Iuliana Dode, coordonatorul centrului de examen şi director adjunct al liceului. Comunicat de presă – Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa

Sursa foto Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa