Publicat: 7 Octombrie, 2014 - 13:27
Share

Centrul Oftalmologic Oculus a fost gazdă şi co-organizator al unei importante sesiuni de Chirurgie oculară Live, derulată joi, 2 octombrie, în cadrul cel mai mare congres de specialitate din ţară, Congresul Internaţional al Societăţii Române de Oftalmologie, şi al Societăţii Sud-Est-Europene de Oftalmologie. Sesiunea de chirurgie Live a reprezentat unul din cele mai importante momente ale acestui congres şi a fost urmărită de peste 500 de oftalmologi din România şi din străinătate.

În cadrul sesiunii de la clinica Oculus au fost efectuate patru operaţii inovatoare în chirurgia oftalmologică, cu ajutorul celei mai avansate şi performante tehnologii din lume pentru operaţia de cataractă, medici operatori fiind Dr. G. Scharioth din Germania, Prof. Z. Nagy din Ungaria şi doctorii Ozana şi Cristian Moraru. La sfârşitul sesiunii transmise în direct, Dr. G. Scharioth (Germania) şi Dr. Mădălina Iliescu (medic specialist la Oculus) au realizat două operaţii de glaucom printr-o metodă non-perforantă, practic lipsită de riscuri chirurgicale: vasco-canalostomia sub ghidaj luminos microscopic (Glaukolight), operaţie care se efectuează şi la clinica Oculus, fiind recomandată pacienţilor cu glaucom, aflaţi în diverse stadii de avansare a bolii.

Este un interes evident al oftalmologilor din străinătate faţă de progresele oftalmologiei româneşti, vizibile atât în plan uman, al performanţei profesionale, cât şi din punct de vedere al tehnologiilor aplicate. Asistăm la o propulsare fără precedent a României pe harta excelenţei profesionale în chirurgia oftalmologică. Acest lucru ne motivează să rămânem conectaţi la standardele medicinei de cel mai înalt nivel practicate în străinătate şi ne încurajează să le implementăm şi în România“, a declarat dr. Ozana Moraru, medic specialist chirurg oftalmolog, manager al clinicii Oculus.

Această recentă apreciere internaţională a medicinei oftalmologice româneşti este o continuare firească a unei alte performanţe medicale înregistrate de specialiştii clinicii Oculus, şi anume o dificilă operaţie realizată live de Dr. Ozana Moraru în luna mai, care a a fost transmisă în direct la Congresul Internaţional al Societăţii Franceze de Oftalmologie, fiind privită de 2.000 de oftalmologi europeni.