Publicat: 23 Octombrie, 2019 - 10:19
Share

Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad organizează sâmbătă, 26 octombrie 2019, ora 10:00, Sesiunea juniorilor "Vasile Pârvan".

Aflat la ediţia a II-a, concursul de creaţie literară se va desfăşura la sediul central al muzeului şi va cuprinde expunerea lucrărilor pe două secţiuni: PROZĂ ŞI POEZIE. Au fost înscrise 55 de lucrări, din care 32 la secţiunea de POEZIE şi 23 la secţiunea de PROZĂ.

Participanţii selectaţi provin de la mai multe instituţii de învăţământ din oraş: Şcoala Gimnazială "Iorgu Radu", Şcoala Gimnazială "Vasile Pârvan", Şcoala Gimnazială "Ep. Iacov Antonovici", Şcoala Gimnazială "George Tutoveanu", Şcoala Gimnazială "Manolache Costache Epureanu", Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" şi Colegiul Naţional "Gh. Roşca Codreanu", din Bârlad. Aceştia îşi vor prezenta atât creaţiile literare în proză, care au respectat tematica "Poveşti fermecate din patria cuvintelor", cât şi pe cele în versuri, care au fost inspirate din: viaţa de zi cu zi, familie, prietenie, natură sau şcoală.

Adresată tuturor elevilor care doresc să-şi pună în valoare potenţialul creativ, Sesiunea juniorilor reprezintă o ocazie deosebită de familiarizare a elevilor cu activitatea de elaborare şi expunere a unei lucrări literare într-un cadru extraşcolar şi este exerciţiu util de dezvoltare a abilităţilor de comunicare în faţa publicului. Mai mult decât atât, concursul urmăreşte promovarea elevilor talentaţi şi nu în ultimul rând remunerarea acestora cu premii şi diplome.

Vor fi acordate câte trei premii pentru fiecare secţiune, lucrările fiind evaluate după criteriile stabilite de comisia de juraţi din care fac parte: dr. Mircea Mamalaucă şi Valentina Fornea de la Muzeul "Vasile Pârvan", Cristina Vizitiu şi Mihaela Andreea Hanganu de la Biblioteca Municipală "Stroe Belloescu" şi Teodora Spânu de la Teatrul "Victor Ion Popa" din Bârlad.

De asemenea, prin această manifestare aducem în conştiinţa tinerilor bârlădeni, în semn omagial, cu mândrie şi cinste, imaginea marelui istoric, filosof, cărturar, profesor universitar, membru al Academiei Române, om politic, cel care a fost un adevărat savant al arheologiei româneşti - Vasile Pârvan.

Accesul publicului este liber. Vă aşteptăm cu drag!

 

Tag-uri Institutii: