Publicat: 15 Martie, 2019 - 13:44
Share
cu privire la pachetul de măsuri al Guvernului român pe drepturile cetăţenilor

Ambasada britanică poartă discuţii cu Guvernul de la Bucureşti cu privire la drepturile cetăţenilor britanici din România după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ambasadorul Andrew Noble a spus:

"Preşedintele Klaus Iohannis şi Prim Ministrul Viorica Dăncilă au anunţat că Guvernul României doreşte să asigure continuitatea drepturilor actuale ale cetăţenilor britanici, după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Lucrăm strâns cu oficialităţile române pentru a obţine reciprocitate în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor; obiectivul este ca acestea sa reflecte oferta Guvernului britanic pentru cetăţenii UE din Regatul Unit.

Am făcut progrese excelente în discuţiile noastre cu Guvernul României în ceea ce priveşte pachetul său de măsuri pe drepturile cetăţenilor britanici şi sperăm să finalizăm curând aceste discuţii. Avem o responsabilitate comună ca românii din Marea Britanie şi britanicii din România să se bucure în continuare de aceleaşi drepturi pe care le-au avut ca cetăţeni UE."

În perioada 19 - 23 martie, ambasada va organiza o serie de evenimente în diverse oraşe ale României pentru a le oferi cetăţenilor britanici informaţii actualizate cu privire la pachetul de măsuri al Guvernului României. Accesul la evenimente este gratuit, iar cetăţenii britanici care doresc să participe se pot înscrie pe gov.uk, la adresa https://www.gov.uk/government/news/meeting-british-citizens-across-romania.

Datele şi oraşele în care vor avea loc evenimentele au fost confirmate, iar orele şi locaţiile exacte vor fi anunţate în scurt timp pe gov.uk, la https://www.gov.uk/government/news/meeting-british-citizens-across-romania şi pe conturile de Facebook şi Twitter ale ambasadei.

Sesiuni de informare pentru cetăţenii britanici

Marţi, 19 martie, Cluj - Betfair Romania Development, Str. 21 Decembrie 1989 nr. 77, corp A-B, etaj 4

Miercuri, 20 martie, Bucureşti

Joi, 21 martie, Iaşi

Vineri, 22 martie, Timişoara

Sâmbătă, 23 martie, Braşov.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: