26 mai 2022

Sesiuni judeţene de comunicări metodico-ştiinţifice „Colocvii Didactice”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Casa Corpului Didactic Constanţa anunţă apariţia numărului 9/2021 al Revistei DYNAMIS, ISSN 2360-5332 / ISSN-L 2360-5332, în format online. Editată sub genericul click-Educaţia, revista reuneşte cele mai bune exemple de bună practică prezentate de cadrele didactice şi didactice auxiliare în cadrul celei de a XXIX-a Sesiuni judeţene de comunicări metodico-ştiinţifice „Colocvii Didactice”.

Tema de anul acesta este un prilej de a valorifica oportunităţile pe care le oferă utilizarea instrumentelor şi a resurselor digitale în procesul educaţional şi, totodată, de a identifica elementele cu impact calitativ pe care activităţile de formare oferite de C.C.D. l-au avut în mediul şcolar.

Prin colecţia de articole şi resurse educaţionale deschise publicate în acest număr editorial, am urmărit să promovăm utilizarea adecvată la clasă a unui instrument sau material digital, a unui joc sau a unor aplicaţii gândite şi adaptate pentru mediul online, cu feedback pozitiv din partea elevilor, să promovăm dorinţa de a împărtăşi din experienţa acumulată în această perioadă, din exemplele de bune practici şi din reuşitele profesionale de până acum.

Ne dorim astfel să încurajăm cadrele didactice de a contribui activ la transformarea şcolii într-un spaţiu flexibil şi deschis inovării, în acord cu politicile publice naţionale şi europene din domeniul educaţiei, prin susţinerea schimbului de conţinut pedagogic digital, a lucrului colaborativ şi a bunelor practici împărtăşite, prin interconectivitate educaţională şi socială, prin identificare de noi soluţii de adaptare la meseriile viitorului.

Le mulţumim tuturor celor implicaţi în apariţia acestui număr editorial şi vă invităm să accesaţi site-ul C.C.D. Constanţa, la rubrica dedicată revistei DYNAMIS, de unde veţi putea descărca gratuit materialul.

Director C.C.D. Constanţa,
Prof. dr. Andreea-Mihaela ARTAGEA