Publicat: 16 Mai, 2017 - 09:18

Fii gata să cucerești ținuturile sălbatice ale Carpaților pe durata unei experiențe incredibile ce îți provoacă talentul și pasiunea pentru mountain biking! Echipa MPG îți oferă șansa de a descoperi una dintre ultimele regiuni sălbatice ale Europei, într-un eveniment de 4 zile full-service, la CARPATHIAN MTB EPIC! Wild, Rugged, EPIC.  

Cea mai nouă aventură de MTB din calendarul internațional al curselor pe etape este programată pentru perioada 21-24 septembrie 2017 și lansează provocarea atât cicliștilor MTB profesioniști ce concurează la nivel internațional, cât și riderilor experimentați și celor aspiranți de a-și testa abilitățile la maximum și de a-și satisface dorința de a trăi o experiență spectaculoasă. Concursul CARPATHIAN MTB EPIC oferă șansa fiecăruia de a-și testa propriile limite și de a experimenta cele mai EPICE rute de concurs din inima Carpaților: 157 kilometri de pedalat într-un cadru natural și 5,750 de metri de urcare în Carpații Meridionali - Parcurile Naționale Bucegi și Piatra Craiului, pe durata a trei zile de concurs.

Indiferent dacă alegi aventura 4-day EPIC, începând cu un Prolog pe 21 septembrie, sau varianta 1-day Challenge din 24 septembrie, îți promitem să te încântăm cu experiențe ce îți imping la extreme limitele și care se desfășoară într-una dintre ultimele regiuni cu adevărat sălbatice din Europa, munții Carpați din România. Cine acceptă invitația în această aventură uimitoare va avea ocazia să exploreze trasee cu văi răcoroase și verzi și piscuri amețitoare, de unde se deschid priveliști incredibil de frumoase ce îți taie respirația, și să admire monumentele naturale Babele și Sfinxul sau trecători ce ascund povești din vremuri străvechi.

Înscrierile la prețuri promoționale se vor deschide astăzi pentru CARPATHIAN MTB EPIC - www.carpathianmtb.ro/ro - și îți recomandăm să te grăbești să îți rezervi locul la Start dacă vrei să beneficiezi de o taxă minimă și de oferte speciale!

CARPATHIAN MTB EPIC este susținut de Banca Transilvania și de Gatorade, în calitate de sponsori oficiali, și este conceput ca un concurs MTB full-service pe etape, cu format individual, singurul de acest fel din România. Evenimentul se va desfășura la Cheile Grădiștei - Resort Fundata, în județul Brasov, la o distanță de numai 3 ore de mers cu mașina față de București, capitala țării. Echipa MPG își dorește să ofere tuturor participanților o experiență deosebită și fără griji, cu un pachet de tipul „eat, sleep and ride”, care acoperă totul, de la cazare de 3* într-un Race Village de nivel Olimpic, până la planuri de nutriție și de alimentație, servicii complete specifice concursului la Start/Finish și pe traseu, la care se adaugă ore plăcute de relaxare și un program de divertisment excelent. 

 Primele 50 de rezervări pentru aventura 4-day EPIC sunt disponibile la 349 Euro de persoană, un preț special care include serviciile evenimentului detaliate la Experiență, pachetul de concurs, transportul din Race Village la linia de Start a primei etape, cinele festive de joi, vineri și sâmbătă seara, prânzul de rămas bun organizat duminică și mesele de recuperare pentru fiecare cursă, începând de vineri. Ulterior, prețurile pachetelor vor crește treptat, ultima zi disponibilă pentru înscrierea în acest concurs fiind 10 septembrie 2017. Pe durata procesului de înregistrare, participanții pot alege între variate oferte de cazare în Race Village, pornind de la prețul de 50 euro de persoană pentru trei nopți de cazare.

Riderii care aleg 1-day Challenge  au un preț special de lansare de 89 Euro de persoană, valabil pentru primele 50 de rezervări. Această ofertă standard include serviciile competiției detaliate la Experiență, pachetul de concurs, asigurarea de bază și prânzul de rămas bun organizat duminică. Servicii suplimentare, precum și cina festivă de sâmbătă, pot fi achiziționate separat în cadrul procesului de înregistrare. Cazarea în Race Village nu  este disponibilă pentru participanții înregistrați la 1-day Challenge. Verificați toate detaliile pe pagina oficială a evenimentului la Info înscrieri.

4-day EPIC include un Prolog pe 21 septembrie, o cursă opțională de 6 kilometri, și 3 etape de competiție zilnice care se desfășoară pe trasee distincte de concurs:
• Etapa 1, vineri, 22 septembrie - 58 km, cu diferență de nivel de 2,140 m, cu Start din orașul Sinaia și cu Finish în Race Village, Cheile Grădiștei - Resort Fundata;
• Etapa 2, sambătă, 23 septembrie - 54 km, cu diferență de nivel de 1,830 m, cu Start/Finish în Race Village, Cheile Grădiștei - Resort Fundata; 
• Etapa 3, duminică, 24 septembrie - 45 km, cu diferență de nivel de 1,780 m, cu Start/Finish în Race Village, Cheile Grădiștei - Resort Fundata.  

1-day Challenge are loc pe 24 septembrie pe același traseu cu cel al celei de-a treia etape din aventura 4-day EPIC. Este o competiție desfășurată pe o distanță de 45 kilometri care oferă tuturor riderilor amatori, care nu sunt încă suficient de pregătiți pentru cursa 4-day EPIC, un punct de plecare excelent pentru a se bucura de o experiență uimitoare și de toate serviciile și beneficiile pe care le oferă acest eveniment.

Eforturile celor mai rapizi rideri care vor cuceri Carpații în cadrul acestei  aventuri spectaculoase la CARPATHIAN MTB EPIC vor fi răsplătite cu premii generoase în bani și produse a căror valoare totală ajunge la aproximativ 30.000 euro. 

    Pe durata lunilor care preced CARPATHIAN MTB EPIC participanții au la dispoziție sfaturi utile despre nutriție și planuri de antrenament pe website. Pentru a sprijini pregătirea riderilor, MPG și World Class România vor organiza o tombolă cu premii ce constau în 60 de vouchere de antrenament pentru câte o săptămână în cluburile World Class.