27 mai 2022

Seulul și Washingtonul sunt de acord asupra unui proiect de acord pentru a pune capăt războiului din Coreea, din 1950-1953

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Republica Coreea și Statele Unite au convenit marți asupra textului preliminar al unui document privind încheierea oficială a Războiului Coreean din 1950-1953. Acest lucru a fost anunțat la o conferință de presă de către ministrul de externe al țării, Jung Ui Young.

Conflictul armat cu participarea RPDC, Coreei de Sud, Statele Unite și Chinei s-a încheiat cu un armistițiu, părțile nu au semnat un document privind sfârșitul războiului. Pe 13 decembrie, președintele Republicii Coreea, Moon Jae-in, a anunțat că Seulul, Phenianul, Washingtonul și Beijingul, în ansamblu, sunt gata să facă acest lucru oficial.

„Coreea de Sud și Statele Unite au confirmat anterior importanța semnării unei declarații privind încheierea războiului, iar acum părțile au ajuns la un acord cu privire la conținutul proiectului de versiune finală a acestui document”, a spus ministrul de externe sud-coreean.

În același timp, Jung Ui Young consideră că viitoarele Jocuri Olimpice de la Beijing „este puțin probabil” să fie un pretext pentru îmbunătățirea relațiilor inter-coreene, așa cum s-a întâmplat în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang din Coreea de Sud, în 2018. Cu toate acestea, a subliniat el, Seulul are în vedere „diverse opțiuni pentru reluarea dialogului cu Coreea de Nord”.

A consemnat Ciprian Pop