Publicat: 20 Octombrie, 2019 - 08:21
Share
Ministerul Sanatatii a anuntat ca a cumparat cu 200.000 de doze de vaccin antigripal, mai mult decat anul trecut , dar acestea nu sunt de găsit în farmacii

Sezonul gripal a inceput oficial la 15 octombrie, iar dorinta de vaccinare a romanilor este mult mai mare dupa ce si anul trecut au existat multe imbolnaviri si aproape 200 de decese. Insa, vaccinul nu prea se gaseste nici in cabinetele medicilor de familie, nici in farmacii.

Ministerul Sanatatii asigura gratuit vaccinarea pentru romanii aflati in grupele de risc: copiii intre 6 luni si 5 ani, persoanele gravide, varstnicii peste 65 de ani, persoane cu boli cronice si personal medical. Vaccinul antigripal nu este insa gratuit si atunci aprovizionarea se face raportat la cererea existenta in anii precedenti.

Anul acesta Ministerul Sanatatii a anuntat ca a cumparat cu 200.000 de doze mai mult decat anul trecut si si farmaciile si-au pregatit o aprovizionare mai buna. Insa medicii de familie au tras un semnal public acuzand Ministerul Sanatatii ca a dat startul campaniei de vaccinare fara sa si aiba vaccinurile, astfel ca pacientii cer sa fie vaccinati, dar medicii nu au cu ce.

In plus, exista si o problema de organizare a ministerului, mai acuza medicii de familie.

Ministerul Sănătății a transmis, sâmbătă, că nu toate vaccinurile antrigripale au fost aduse, acestea urmând să ajungă în patru tranșe. Reprezentanții Ministerului Sănătății menționează și că a fost asigurată inclusiv posibilitatea suplimentarii numărului de doze.

„Vaccinurile gripale nu au fost aduse toate. Se aduc în patru tranșe. Medicii de familie au fost informați de către DSP-uri”, se arată într-o înformare de presă a Ministerului Sănătății.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: