4 decembrie 2021

„SF, Fantasy & Horror Club Alba” porneşte din nou la drum

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marţi, 11 mai 2021, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba se vor relua întâlnirile lunare ale membrilor „SF, Fantasy & Horror Club Alba”.

Clubul a fost întrerupt timp de mai bine de un an, din cauza pandemiei Covid 19, iar începând din această lună, în fiecare a doua zi de marţi a lunii, clubul se va desfăşura, deocamdată, în sistem online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba.

Clubul se adresează tuturor celor care îndrăgesc acest gen şi va fi coordonat de scriitorul Lucian Dragoş Bogdan. Fiecare întâlnire online va avea o temă data, anunţată anterior pe reţelele de socializare ale bibliotecii, tema propusă de această data fiind „Modificări genetice”, o temă de actualitate în contextul mondial din zilele noastre. Subiectele abordate de scriitorul Lucian Dragoş Bogdan vor fi: mutaţii genetice vs. inginerie genetică, o şansă în faţa bolilor, supraoameni, mutanţi şi clone, „îmbunătăţirea” oamenilor va deveni normalitate?, modificările genetice şi cucerirea spaţiului, omenirea faţă în faţă cu nemurirea.

Proiectul face parte din programul 3 ANIMAŢIE CULTURALĂ/3.20 SF, Fantasy&Horror Club Alba şi are ca scop sprijinirea, promovarea şi iniţierea în tainele genului SFFH, pentru cei ce vor să creeze fie literatură de gen, fie desene sau benzi desenate tematice. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba şi este deschis tuturor membrilor din comunitate care vor să-şi petreacă timpul alături de alţi pasionaţi de SF, Fantasy şi Horror.

Lucian Dragoş Bogdan s-a născut pe 16 iulie 1975 în Alba Iulia. Încă de mic a fost pasionat de acest gen literar, iar la şase ani a realizat prima bandă desenată. A debutat în 1987 la un concurs de literatură SF organizat de Almanahul Copiilor, cu povestirea „Triunghiul Bermudelor”. La finalul anului 1988 şi-a creat o revistă proprie, Galacticus, cu povestiri, benzi desenate şi articole ştiinţifice, care a ajuns până la numărul 24. În 1991, povestirile SF „Experimentul” şi „Triunghiului Bermudelor” aveau să intre în topurile concursului „Best” din cadrul emisiunii „Start spre extraordinar”, a postului de radio România Tineret. Între 1992 şi 2000 a publicat sporadic povestiri în revistele Luceafărul, Anticipaţia şi Discobolul, apoi, din anul 2002, a trecut în mediul virtual.

O serie de povestiri i-au apărut în limba română pe site-urile Sfera Online, Imagikon, Avangarda, Lumi Virtuale, sau în traducere pe Phantazm (Danemarca), Cosmic Cafe şi Muse Apprentice Guild (SUA). Începând cu anul 2004 publică constant povestiri şi romane SFFH, singur sau în colaborare, şi scrie cu regularitate în reviste online şi tipărite, antologii, almanahuri şi volume colective, lărgindu-şi stilul de la SF către genurile poliţist şi de dragoste.