Publicat: 19 Decembrie, 2014 - 08:32
Share

Ca în fiecare an, Universitatea constănțeană a întâmpinat Crăciunul, cea mai iubită sărbătoare prin care creștinii celebrează Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, cu emoție, bucurie și suflet luminos.

Asociația Studenților Șaguniști a desfășurat o activitate febrilă pentru pregătirea Sfintei Sărbători a Crăciunului: a strâns fonduri și îmbrăcăminte pentru persoane defavorizate, a realizat și împărțit felicitări partenerilor de activități și a pregătit, cu entuziasm și talent, un frumos spectacol de Crăciun.

În săptămâna care a premers evenimentului, în holul Universității a fost deschisă o expoziție de obiecte ornamentale cu motive specifice Crăciunului, felicitări și jucării pentru pom, realizate cu artă de studenții sagunisti, care s-au adăugat cadourilor oferite micuților invitați la Sărbătoare.

Dintotdeauna un prilej de bucurie pentru creștini, la Sărbătoarea Crăciunului, care s-a desfășurat ieri după-amiază, a fost invitată întreaga comunitate universitară șagunistă. Spre mulțumirea sufletească a celor prezenti mult îndrăgitul Moș Crăciun și-a făcut apariția în acordul colindelor, reîmprospătând sufletul celor mari cu amintirile copilăriei și stimulând nerăbdarea celor mici care așteptau cadourile, împărțite cu drag în cadrul unei miniscenete însuflețite de umorul Moșului, bucuria și istețimea copiilor, care au încântat asistența.

Corul studenților șaguniști, modern și original, Corul de copii de la CNA 'Regina Maria' și, nu în ultimul rând, cel al copiilor conduși de părintele Nadoleanu, celebrând tradiția, au încântat publicul alcătuit din studenți, profesori, copii ai acestora, cu un spectacol inedit si emotionant de colinde.

Sfânta Sărbătoare a Crăciunului la Universitatea 'Andrei Șaguna', fost un moment fericit, reprezentând o adevărată renaștere sufletească, o sărbătoare a sărbătorilor, care a adunat șaguniștii, de la mic la mare, în jurul bradului împodobit, într-o atmosferă de basm, liniște sufletească și iubire.

Lect. Univ. Dr. Carmen Irene Atanasiu

Expert orientare-publicitate