Publicat: 15 Martie, 2015 - 13:13
Share

Principala cauză care favorizează comiterea furturilor din autoturisme este 'ajutorul', evident nedorit, pe care păgubiții îl dau hoților. Aici ne referim la 'ofertele tentante' pentru infractori, pe care utilizatorii de autoturisme le lasă la vedere pe banchete, bord sau torpedo.

Nepăsarea, indiferența și sintagma potrivit căreia 'nu voi fi chiar eu următoarea victimă a infractorilor' stau la baza majorității spargerilor de autoturisme.

Ziua de 09 Martie 2015 poate fi considerată o zi ca oricare alta pentru majoritatea cetățenilor, însă nu și pentru proprietarul unui autoturism din județul Sibiu, care a fost victima unor hoți după ce a lăsat pe bancheta autoturismului parcat două laptopuri, două camere video și accesorii pentru acestea, în valoare de aproximativ 11.000 de Euro.

Măsurile de protecție pe care trebuie să le luăm în momentul parcării autovehiculului sunt la îndemâna noastră și constituie elementul cheie pentru descurajarea potențialilor infractori.

Astfel, pentru a evita neplăcerile cauzate de această categorie de hoți este bine ca în principal, să aveți în vedere următoarele aspecte atunci când parcați autoturismul:

— adăpostiți toate bunurile în portbagaj;

— nu lăsați la vedere în autoturisme nici un obiect cum ar fi: laptopuri, telefoane mobile detectoare de aparate radar, sisteme GPS, genți, plase, portmonee, cutii sau alte obiecte;

— pe timpul nopții încercați să parcați autoturismul în locuri iluminate sau pe artere principale.

Fiecare bun observabil reprezintă o 'adevărată tentație' chiar și pe timpul zilei, fiind o adevărată provocare pentru hoți.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vă mai recomandă să nu lăsați autoturismul descuiat sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiți doar pentru câteva secunde. De asemenea închideți complet toate geamurile.Un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauție.

Montați-vă un sistem de alarmă performant și nu uitați să îl activați la părăsirea autoturismului.

În cazul în care constatați că s-a comis un furt, nu pătrundeți în câmpul infracțional și nu atingeți autoturismul ci sesizați poliția prin numărul unic de urgență 112.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE