Publicat: 22 Iulie, 2013 - 11:34
Share

Timp de trei zile, Sibiul a găzduit unul dintre cele mai interesante spectacole sportive din ultimii ani. Pe o arenă dedicată streetball-ului, amenajată în Parcarea Teatrului, s-au întâlnit 260 de jucători de baschet. De la cei mai tineri practicanți până la cele mai experimentate echipe, toți au făcut spectacol. 3.000 de spectatori au urmărit turneul și evenimentele conexe conturate în jurul competiției. 600 dintre ei au trăit la intensitate maximă finala mică și marea finală de la categoria OPEN.

65 de echipe din Sibiu, Arad, Baia Mare, Constanța, București, Cluj, Timișoara, Brașov, Tg. Mureș, Oradea, Medias și Ploiești au luat startul la cea de-a cincea ediție a Sibiu Streeball, cel mai mare turneu de baschet 3 la 3 din Transilvania. Jucătorii au fost împărțiți pe cinci categorii de vârstă U10, U14, U18, OPEN, + 35 și au avut la dispozitie cele mai bune condiții de joc. Competiția s-a desfășurat pe suprafață omologată de Federația Internațională de Baschet, cu echipamente de joc profesionale.

Doar 18 echipe au urcat pe podium, intrând astfel în familia câștigătorilor de la Sibiu Streetball:

CATEGORIA U10:
 Locul 1 -> BARCELONA (Sibiu)
 Locul 2 ->Motanii (Sibiu)
 Locul 3 -> Spartanii (Sibiu)

CATEGORIA U14:
 Locul 1-> Star (Tg. Mures)
 Locul 2 -> Maroon Tigers (Tg. Mures)
 Locul 3-> Frozen Yoghurts (Sibiu)

CATEGORIA U18 (feminin):
 Locul 1 -> 4 Stars (Sibiu)
 Locul 2-> Sonics (Sibiu)
 Locul 3-> Fetițele Powerpuff (Sibiu)

CATEGORIA U18 (masculin)
 Locul 1-> Floare la Ureche (Tg. Mures)
 Locul 2 -> Flacara sub apa (Sibiu)
 Locul 3-> No limits (Mediaș)

CATEGORIA + 35:
 Locul 1-> Real Madrid (Sibiu)
 Locul 2-> Mosii curajosi (Sibiu)
 Locul 3-> Anticii (Sibiu)

OPEN:
 Locul 1-> Choco Loco (Brașov)
 Locul 2-> Bob Squad – Leii (București)
 Locul 3-> Amino Stero (Sibiu)

Finala dramatică
Bătălia pentru locul 3 a fost de departe cel mai dramatic meci al turneului. Echipa sibiană „Amino Stero” i-a întâlnit pe brașovenii de la „Rahova”. Deși în avantaj, cu doar câteva secunde înainte de finalul meciului, Amino Stero pierde un jucător, pe Victor Diaconescu, eliminat datorită cumulului de greșeli personale. Accidentat sever într-un meci precedent, rezerva de la Amino, Răzvan Petcu decide să intre joc deși, practic, nu putea calca pe piciorul lovit. Rahova egalează, scorul ajunge 19 – 19. În ultima secundă înainte de prelungiri, Răzvan Petcu aruncă de la linia de 2 puncte și aduce echipei sale victoria, în uralele publicului.

Pe lângă turneul propriu-zis, publicul a asistat și la câteva concursuri speciale: de îndemânare, de aruncări de trei puncte și de slam dunk. Cel mai interesant, a fost cel de slam dunk care i-a adus la Sibiu pe cei mai buni „dunk-eri” din țară: Adrian Bențe, Dan Rogojan, Vlad Muscurel și Musledin Oynur. Cel mai în forma a fost Vlad Muscurel, care a reușit să inpresioneze juriul și să ridice publicul prezent în picioare cu câteva execuții spectaculoase. Cea care i-a asigurat și locul 1 și un premiu în valoare de 300 EUR, a fost un slam dunk peste mașina pilotului de raliu sibian, Sebastian Barbu, invitat special al evenimentului.

Declarat încă de la început un festival al baschetului 3 la 3, un eveniment a caruia scop este prezentarea acestui sport într-o manieră cât mai atractivă, Sibiu Streetball a încheiat primele două zile de concurs cu un concert. Vineri, artistul hip hop raku a cântat pentru cei prezenți și sâmbătă, cei de la ROA au întreținut atmosfera.

Sibiu Streetball a fost o actiune organizata de Asociatia Eco Sport Team.