Publicat: 27 Februarie, 2015 - 08:14
Share

Calendarul de expoziții pe anul 2015 începe la Muzeul ASTRA cu o expoziție de fotografii unice, făurite cu stil și originalitate!, Sibiul în alb și negru. Fred Nuss.

'Din titlu ne dăm seama că avem de-a face cu Sibiul imortalizat în nonculori și apoi transpus în artă de îndrăgitul fotograf sibian Fred Nuss. Fred Nuss este un adevărat profesionist care a fost constant alături de Muzeul ASTRA și de sibieni în ultimii 50 de ani. Din expoziție fac parte în jur de 100 de fotografii care reliefează Sibiul anilor '60-'70, cu tot cu atmosfera specifică acelor vremuri.

De altfel, foarte multe elemente prezente în fotografiile respective nu mai pot fi admirate în prezent fiindcă... au dispărut ! Cu alte cuvinte, expoziția este una captivantă, dar și plină de surprize în egală măsură.

Toate fotografiile din expoziția 'Sibiul în alb și negru' au intrat în patrimoniul Muzeului ASTRA în anul 1998, acestea fiind donate. În primul rând, ele au o mare valoare artistică, dar sunt și fotografii document. Ne dăm seama de acest lucru după ce observăm, spre exemplu, modificările din punct de vedere arhitectural pe care le-a suferit Sibiul de-a lungul timpului. Suntem bucuroși că avem la Muzeul ASTRA o astfel de expoziție de care publicul se va bucura în mod sigur', a declarat Ciprian Ștefan, manager general CNM ASTRA.

Vernisajul expoziției de fotografii va avea loc vineri, 27 februarie, ora 17, la Muzeul ASTRA (Casa Hermes, Sala Studio), Piața Mică, nr. 11. Ilustratele în alb negru, marca Fred Nuss, vor fi expuse la Muzeul ASTRA până în 31 mai 2015.