8 decembrie 2021

Sibiul devine capitala dansului mondial

Distribuie pe rețelele tale sociale:

3 Campionate Mondiale de dans la Sibiu

Cea mai importantă competiţie de dans sportiv din România are loc la Sibiu între 5 şi 7 noiembrie 2021

Transylvanian Grand Prix aduce la Sibiu, între 5 şi 7 noiembrie, peste 1.000 de sportivi din peste 42 de naţiuni pentru cel mai important eveniment de dans sportiv ce are loc anul acesta în România. Evenimentul va avea loc în Sala Transilvania, pe o suprafaţă de competiţie de 24 x 16 metri.

Openul de dans sportiv ce va avea loc la Sibiu este structurat pe categorii de vârstă, plecând de la 6 ani până la Seniori IV (peste 65 ani) care vor performa în cele trei zile de concurs. Prima dintre competiţii este dedicată sportivilor care practică dansul sportiv ca hobby şi celor ce corespund categoriilor de experienţă E şi D. A doua parte a competiţiei este dedicată calificărilor tuturor participanţilor de la World Open şi Campionate Mondiale, urmând ca în ultima parte a evenimentului să se desfăşoare finalele celor mai aşteptate competiţii din eveniment.

În premieră în România, clubul Fantasy Dance aduce la Sibiu trei campionate mondiale în acelaşi weekend:
– Campionatul Mondial de Junior 2 Latino
– Campionatul Mondial de Tineret 10 Dansuri
– Campionatul Mondial de Sub 21 Latino

„Trebuie să menţionăm faptul că nu este uşor să obţii licenţa de a organiza un Campionat Mondial, noi am început în anul 2017 cu primul campionat mondial la Sibiu apoi, în anul 2018 am realizat o primă premieră organizând două campionate mondiale în acelaşi weekend iar în anul 2021, după o perioadă de pauză la nivel mondial, Federaţia Internaţională ne-a încredinţat în premieră absolută pentru România organizarea a 3 campionate mondiale”, spune Daniela Apatiei, organizatorul evenimentului. Pe lângă sportivii veniţi la Sibiu din toată lumea, Transylvanian Grand Prix aduce peste 40 de arbitri şi oficiali internaţionali şi peste 50 de arbitri şi oficiali români, alături de preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, dl. Vasile Gliga, care este şi membru în prezidiul Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv.

Transylvanian Grand Prix începe în 5 noiembrie, la ora 15, cu competiţiile naţionale pe clase valorice. În 6 noiembrie pe ringul de dans vor intra participanţii înscrişi în Open-ul internaţional, în ordinea categoriei de vârstă, la secţiunea standard şi latino împreună cu Campionatele Mondiale de Junior 2 şi Tineret iar duminică vine rândul Campionatului Mondial de sub 21 Latino.

Proiectul este cofinanţat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2021.