Publicat: 10 August, 2020 - 12:54
Share

'Legenda revine pe macadam, iar artiştii îi vezi pe scena digitală!' Sub acest slogan, Sibiu Racing Team, organizatorii etapei a 3-a a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, demarează o campanie de promovare a Sibiului ca destinaţie sigură şi completă!

În vremuri deloc simple, marcate de pandemia de coronavirus, sportul şi cultura au cunoscut o nouă provocare, iar împreună, la Sibiu, au decis să redea suflul de oraş european fascinant şi să îl pună şi mai mult în valoare! Alături de cele mai prestigioase instituţii de cultură sibiene-Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, Muzeul în Aer Liber ASTRA, Filarmonica de Stat Sibiu şi Teatrul de Balet, piloţii Sibiu Racing Team promovează 'altfel' farmecul urbei de pe Cibin. Sibiul îşi dezvăluie farmecul prin ochii lui Sebastian Barbu şi Călin Bucur, piloţi ce se pregătesc de startul la Raliul Sibiului 2020.

În cadrul unui clip video, ce prezintă ultimele pregătiri înaintea START-ului raliului, Sibiul e prezentat cu toate ingredientele de care pot avea parte cei care păşesc în oraşul din inima Transilvaniei. Renumitele piese de teatru de pe Scena Digitală a Teatrului Naţional Radu Stanca, fascinantele spectacole ale Teatrului de Balet Sibiu, încântătoarele concerte ale Filarmonicii de Stat Sibiu sau farmecul aparte al celui mai mare Muzeu în Aer Liber din Sibiu-Astra, sunt, alături de motorsport-ul sibian, motivele pentru care oraşul din inima Transilvaniei merită descoperit şi vizitat.

'În istoria omenirii, orice comunitate s-a îngrijit de membrii ei, în primul rând din punct de vedere al sănătăţii, al educaţiei, culturii şi sportului. Sibiul a fost tot timpul un exemplu de bune practici, iar graţie dialogului stabilit cu ocazia Capitalei Culturale Europene, suntem singura comunitate cu agende culturale şi sportive ferme, realizate prin competiţie. Este o perioadă grea pentru România, pentru întreaga lume, poate cea mai grea perioadă de după războaiele mondiale. Ce e important este că membrii acestei comunităţi caută continuu resurse şi modalităţi prin care sibienii şi turiştii care ne vizitează să se poată bucura de viaţă, de frumos, de încredere, de speranţă, de linişte. Acest eveniment sportiv repoziţionează Sibiul pe hartă, ca oraş fanion, oraş care se bucură de o bună imagine în România şi în lume şi care atrage an de an mii de turişti. Suntem bucuroşi că împreună putem să mai facem încă un pas spre normalitate, în pofida tuturor greutăţilor, că împreună încercăm să găsim modalităţile prin care să putem să ne simţim cât de cât liberi, împreună, să construim un mâine care să aibă speranţă şi viitor.' Constantin Chiriac, director general TNRS.

În cadrul campaniei de promovare a Raliului Sibiului 2020, pe lângă detaliile legate de competiţia de motorsport, ne propunem să popularizăm cele mai importante evenimente culturale care se derulează la Sibiu. O vom face, de-a lungul zilelor premergătoare Startului raliului şi vom încerca să promovăm, pe lângă motorsport, instituţiile culturale care au excelat de-a lungul timpului şi au contribuit la obţinerea titlului de Capitală Culturală în 2007.

'Sibiul este un oraş senzaţional, un oraş căruia este absolut obligatoriu să-i treci pragul şi ne-am dorit să-i dezvăluim frumuseţea pură, în cadrul acestei campanii. Cred că este un proiect unic în ţară, o dovadă că sportul şi cultura, împreună, pot contribui enorm la prestigiul unui oraş şi mă bucur că am reuşit să sintetizăm această idee în clipul campaniei. Le mulţumim reprezentanţilor instituţiilor sibiene pentru deschiderea de care au dat dovadă şi mă bucur că reuşim împreună să mergem mai departe, în ciuda vremurilor pe care trăim. Respectăm măsurile impuse de autorităţi, dar ne şi continuăm viaţa cât mai aproape de normalitatea pe care o cunoşteam înaintea pandemiei. Sibiul este un oraş sigur, un oraş complet', a declarat Horaţiu Baltador, preşedintele Sibiu Racing Team, organizator al Raliului Sibiului 2020.

Raliul Sibiului 2020, etapa a III-a a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, va avea loc între 14 şi 15 august şi este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Eveniment cofinanţat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020 şi de Consiliul Judeţean Sibiu prin Serviciul Public Transilvania Sibiu.

Maşina oficială a Raliului Sibiului 2020 este oferită de Autoklass Sibiu.
 

Tag-uri Institutii: