Publicat: 15 Octombrie, 2019 - 14:12
Share

În perioada 16-19 octombrie 2019, Sibiul revine în atenţia Europei şi a lumii prin intermediul celei de a 45-a ediţii a Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie organizată în parteneriat cu Asociaţia Neurochirurgie Sibiu, Universitatea Lucian Blaga. Evenimentul aduce în faţa comunităţii medicale şi nu numai, o parte dintre cei mai importanţi neurochirurgi ai lumii, prezenţi aici pentru a împărtăşii din vasta lor experienţă. Prestigioasa manifestare ştiinţifică înglobează cea de a 24-a ediţie a Cursului Francofon de Neurochirurgie şi cea de a 3-a ediţie a simpozionului adresat Asistenţilor Medicali. Congresul va reuni zeci de specialişti de nivel mondial din Europa, Asia, Africa şi Statele Unite ale Americii, care vor prezenta cele mai noi proceduri şi tehnici în domeniul neurochirurgiei care sunt aplicate în marile centre medicale ale lumii. Lista invitaţilor este disponibilă aici.

"Avem onoarea şi bucuria de a găzdui în Sibiu acest congres de mare de anvergură, fapt că demonstrează că Sibiul a fost şi rămâne un important centru cultural şi ştiinţific, oraşul care se poate mândri cu faptul că l-a dat culturii europene pe Samuel von Brukenthal iar mai aproape de zilele noastre, în anul 2007, a fost desemnat Capitală Culturală a Europei, primul oraş din România care a primit această distincţie. Iată aşadar doar câteva dintre motivele pentru care conducerea şi membrii Societăţii Române de Neurochirurgie au ales Sibiul, prin acest eveniment medical de anvergură, drept "capitală" a neurochirurgiei, fapt care vine ca o întregire a reuşitelor sociale, culturale, ştiinţifice ale acestui oraş istoric. În numele comunităţii de neurochirurgi din Sibiu, care implică Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu/Facultatea de Medicină şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, le mulţumesc tuturor celor implicaţi în organizare şi sunt convins că prin acest eveniment vom consolida temelia societăţii neurochirurgicale româneşti", declară Şef Lucrări Dr. Mircea Vicenţiu Săceleanu, Preşedinte Congresului, şi Vice-Preşedinte al Societăţii Române de Neurochirurgie şi medic şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu.

Congresul, care este o tradiţie a Societăţii Române de Neurochirurgie, este dedicat prezentării unei zone specifice a activităţii practicienilor din acest domeniu precum şi învăţării din experienţa practică a experţilor din întreaga lume. Evenimentul se remarcă aşadar prin abordarea unui program ştiinţific foarte interesant, cu participare din partea centrelor medicale şi academice românesĚŚti recunoscute şi certificate internatĚŚional. Prezentările vor fi găzduite de Hotel Ramada, Str. Emil Cioran, nr. 2, Sibiu. Programul complet poate fi consultat aici.

"Congresul de neurochirurgie ne oferă o mare oportunitate de a ne alătura experţilor, profesorilor şi practicienilor, în jurul celor mai importante dezbateri despre neurochirurgie din lumea de azi, care va atrage o gamă largă de gânduri, cercetări şi practici din diferite ţări pentru a analiza şi revaloriza convingerile de lungă durată, atitudinile şi modurile de explorare în neurochirurgia modernă", concluzionează preşedintele congresului, Şef Lucrări Dr. Mircea Vicenţiu Săceleanu.

Şef Lucr. Dr. Mircea Vicenţiu Săceleanu
Preşedinte congres
Vice-preşedinte Societatea Română de Neurochirurgie

Decebal Todăriţă
Purtător de cuvânt SCJU Sibiu

Tag-uri Nume: