6 iulie 2022

Siegfried Mureşan, numit co-raportor pe implementarea Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) a fost numit co-raportor pe raportul Parlamentului European privind implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă în valoare de 672,5 miliarde de euro.

Siegfried Mureşan a fost nominalizat în această poziţie de Grupul PPE în Parlamentul European după ce anterior fusese co-raportor al Parlamentului privind adoptarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Ceilalţi doi co-raportori pe acest raport sunt Eider Gardiazabal, din partea Grupului Socialiştilor Europeni, şi Dragoş Pîslaru, din partea Grupului Renew.

„Mă bucur că pot continua munca în Parlamentul European pe cel mai important plan de investiţii adoptat vreodată în UE.

Ca raportor pe adoptarea mecanismului, am lucrat 7 luni în Parlamentul European pentru a ajunge la cea mai bună formă a legislaţiei ce permite acum implementarea mecanismului şi a planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă. M-am asigurat, în primul rând, că România va putea finanţa prin acest mecanism proiectele de infrastructură vitale ţării noastre, proiecte care contribuie totodată la tranziţia spre o economie verde şi la digitalizarea ţării. Aceste proiecte se regăsesc acum în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României pentru a fi finanţate din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

Din poziţia de co-raportor pe implementarea mecanismului, rolul meu şi al celorlalţi doi colegi co-raportori este să ne asigurăm acum că toate aceste prevederi importante sunt respectate în procesul de implementare a planurilor naţionale de către statele membre. Vom lucra strâns cu Comisia Europeană pentru a ne asigura că banii din mecanism sunt investiţi în plină transparenţă şi cu respectarea principiilor statului de drept. De asemenea, mă voi asigura că România şi celelalte ţări membre sunt sprijinite de la nivel european atunci când au nevoie pentru implementarea planurilor naţionale.

Parlamentul European este instituţia democratică a Uniunii Europene, membrii Parlamentului sunt aleşi direct de cetăţenii europeni. Ca atare, pentru a oferi un caracter democratic Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, este firesc ca implementarea lui să fie monitorizată de membrii Parlamentului European, iar acesta este rolul nostru, al co-raportorilor”, a declarat astăzi deputatul european Siegfried Mureşan.

Echipa de comunicare a deputatului european Siegfried Mureşan