Publicat: 28 Decembrie, 2017 - 14:15
Share

Axis Communications, lider pe piaţa echipamentelor video de reţea, recomandă echiparea vehiculelor ce deservesc publicul larg sau anumite instituţii cu camere mobile de supraveghere video.
Pe măsură ce tehnologia evoluează, ne luăm măsuri suplimentare de protecţie acasă sau la locul de muncă, dar neglijăm de multe ori pericolele la care ne expunem când ieşim din aceste medii. Este un lucru bine cunoscut că spaţiile aglomerate, cu un tranzit constant, sunt preferate în general de răufăcători şi, în situaţii nedorite, de diverşi agresori. Probabil că nu există persoană care să nu fi verificat măcar o dată în viaţă siguranţa portofelului sau a altor bunuri de valoare la urcarea sau coborârea dintr-un mijloc de transport în comun. La o altă categorie de riscuri în mişcare se supun şi cei care transportă valori sau mărfuri de consum, ce pot fi văzute în anumite momente ca o pradă uşoară. În sfârşit, nici vehiculele de intervenţie în situaţii de urgenţă nu sunt ferite de riscuri, existând cazuri când acestea au reprezentat ţinte pentru hoţi şi vandali. În plus, nu puţine sunt cazurile când probele video devin instrumente valoroase în evaluarea modului de operare al angajaţilor.
Având în vedere toate aceste probleme ale societăţii moderne, Axis a creat camere mobile de supraveghere video, concepute pentru a proteja pasagerii, şoferii, mărfurile şi chiar vehiculele. Datorită construcţiei rezistente, acestea nu sunt afectate de condiţiile dificile de mediu la care urmează a fi supuse, precum vibraţii, umezeală, praf sau diferenţe mari de temperatură. Iar pentru situații complexe de operare, ele pot fi integrate în sisteme prevăzute cu soluţii de localizare GPS, accelerometre sau soluţii de alarmă aflate la dispoziţia şoferilor pentru a genera alerte video rapide. La fel ca orice cameră de supraveghere IP, cele mobile beneficiază de conectivitate la reţea pentru a permite astfel accesul de la distanţă. Iar pentru că viteza conexiunii în mişcare poate fluctua, camerele Axis pot ajusta în mod automat calitatea video în funcţie de lăţimea de bandă disponibilă. În funcţie de preferinţe, conţinutul video poate fi stocat fie local, cu ajutorul cardurilor de memorie SD, cât şi în cloud. În situaţiile în care este necesară ca retenţia datelor să fie mai mare, pot fi folosite şi soluţii de stocare conectate la Internet, acestea putând înmagazina materialele video la calitate maximă.
Seria de camere Axis P39 conţine modele de tip dome pentru mobilitate în supravegherea video, cu rezoluţii HD 1280x720 sau Full HD 1920x1080 şi tehnologii Power over Ethernet (PoE) şi Zipstream, pentru reducerea spaţiului de stocare necesar. În plus modelul P3915-R MKII deţine încorporat un modul audio şi porturi de intrare/ieşire digitale. Toate modelele beneficiază de tehnologia WDR (Wide Dynamic Range), pentru a obţine cea mai bună claritate în cadre care conţin atât zone întunecate, cât şi zone luminoase. Camerele deţin presetat şi modulul Traffic Light Mode ce  facilitează o mai bună diferenţiere între culorile semaforului, chiar şi în situaţia unor scene extrem de întunecate. Sensibilitatea la lumină este de 0.06lux în mod color pentru toată seria, respectiv P3904-R Mk II, P3905-R Mk II şi P3915-R Mk II, datorită tehnologiei Lightfinder. Pentru instalarea echipamentelor la exteriorul vehiculelor este necesară achiziţionarea carcasei Axis T96B05, care oferă echipamentelor protecţie sporită, conform standardelor IP66/IP67, IP6K9K, NEMA 250 Type 4X şi IK09.
Indiferent dacă vorbim despre vehicule de transport pentru persoane, precum autobuze, tramvaie, trenuri, garnituri de metrou, microbuze şi taxiuri, despre vehicule pentru transport de marfă şi valori, precum camioane şi furgonete, despre vehicule de intervenţie precum maşini de poliţie, pompieri şi ambulanţe sau chiar despre utilaje de construcţii, camerele mobile de supraveghere video Axis din seria P39 asigură protecţia deplină a bunurilor şi persoanelor împotriva pericolelor de orice natură. Implementările unor astfel de sisteme de supraveghere în tramvaiele 26T şi 28T ale celor de la Škoda Transportation a.s., din Cehia, sau în mijloacele de transport ale celor de la ATR reprezintă două exemple dintre poveştile de succes ale acestei game de produse. 

Tag-uri Nume: