25 iunie 2022

„Siguranţă pe Două Roţi”, un marş moto la care motociclistele vor avea prioritate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociaţia Femeilor Motocicliste din România, alături de cluburile moto Black Helmets şi Free Riders, cu sprijinul Salonului de Motociclete, Accesorii şi Echipamente Bucureşti (SMAEB), organizează sâmbătă, 21 mai 2022, în Capitală, în cadrul campaniei anuale „Siguranţă pe Două Roţi”, un marş moto la care motociclistele vor avea prioritate.

Acest marş moto, la puterea feminină, îşi propune creşterea nivelului de conştientizare asupra prezenţei în traficul rutier a femeilor care conduc autovehicule cu două roţi, în vederea reducerii numărului de accidente.

Totodată, evenimentul are ca scop promovarea deplasării cu autovehicule pe două roţi pentru reducerea poluării şi decongestionarea traficului rutier, în condiţii de siguranţă, dar şi încurajarea femeilor să conducă astfel de mijloace de transport.

Startul marşului moto, la care conducătoarele de autovehicule pe două roţi vor avea prioritate, se va da sâmbătă, 21 mai, la ora 11:00, în parcarea din complexul Romexpo.

Marşul moto autorizat se va desfăşura între orele 11:00-12:00 pe următorul traseu: Romexpo – Arcul de Triumf – Bd. C. Prezan – Piaţa Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei – str. Buzeşti – str. Berzei – Vasile Pârvan – pod Haşdeu – Splaiul Independenţei – Bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei (pauză 15 minute) – Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. C. Prezan – Arcul de Triumf – Bd. Regele Mihai I – Piaţa Presei – Romexpo.

Iniţiată în 2020, campania „Siguranţă pe Două Roţi”, însoţită de motto-ul „Este o viaţă în joc, asigură-te!”, se adresează prioritar motocicliştilor şi şoferilor şi îşi propune scăderea numărului de accidente în care sunt implicaţi motociclişti, creşterea nivelului de conştientizare în rândul conducătorilor auto asupra prezenţei în trafic a motocicliştilor şi, de asemenea, creşterea nivelului de conştientizare în rândul motocicliştilor cu privire la importanţa purtării echipamentului de protecţie şi a conducerii preventive.

Campania „Siguranţă pe Două Roţi” include marşuri moto, cursuri de conducere defensivă, cursuri de prim ajutor, concursuri online şi offline şi acţiuni de mobilizare a comunităţii moto la nivel naţional prin diverse evenimente desfăşurate în mai multe oraşe.

Ediţia din acest an a SMAEB, principalul eveniment moto din România, atât comercial cât şi social, va avea loc în perioada 20-22 mai 2022, la Romexpo (pavilion B1).

Asociaţia Femeilor Motocicliste este divizia din România a Women International Motorcycle Association (WIMA), o asociaţie internaţională de femei motocicliste, fondată în anii 1950, prezentă în peste 40 de ţări, pe şase continente.