20 mai 2022

„Silvia”, regina Csardasului, vă aşteaptă la Opera Braşov!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sâmbătă, 19 iunie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei Braşov, vă invităm să fiţi parte din spectacolul cu opereta „Silvia” de Emmerich Kalman şi să vă încărcaţi cu voioşia unei epoci frumoase, cunoscută sub numele de „La belle epoque”.

Premiera mondială a avut loc la 17 noiembrie 1915, la Teatrul Johann Strauss din Viena, având la bază un libret scris de Leo Stein şi Bela Jenbach şi revăzut apoi de Istvan Bekeffy şi Keller Dezso; premiera operetei „Silvia” de la Opera Braşov – iunie 2012. Titlul iniţial al operetei „Silvia” a fost „Trăiască dragostea” şi este cea mai apreciată lucrare a compozitorului maghiar. Cu amestecul său de teme serioase, dialog spumos şi o partitură vibrantă, „Silvia” este o bijuterie a operetei, care este la fel de proaspătă astăzi ca acum mai bine de un secol.

În concepţia regizoral-scenografică a versiunii braşovene, spectacolul relevă atmosfera plină de viaţă a cabaretului unguresc, precum şi opulenţa palatelor vieneze. Silvia – Prinţesa Ceardaşului nu se adaptează într-o lume dominată de bogăţie, dar şi de convenţii, preferând să rămână în micul său cabaret, în care publicul o admiră şi o aplaudă seară de seară.

Distribuţia:
Silvia – Cristina Coatu (debut)
Edwin – Alexandru Aghenie
Stazi – Alina Ichim
Boni – Mugurel Oancea
Cecilia – Asineta Răducan
Feri – Adrian Mărcan
Miska – Lorand Cristian
Prinţul Leopold – Ionuţ Taşcă (debut)
Generalul – Paul Tomescu
Arhiducele – Ştefan Schuller
Cei trei martori – Cristian Dicu, Emil Dumbravă (debut), Daniel Vâlcoci (debut)
„Fetiţele vesele” – Mădălina Lucaciu, Mihaela Marele, Andromeda Nemeş, Anca Panait

Îşi dau concursul Corul, Baletul şi Orchestra Operei Braşov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc, regia spectacolului este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia şi costumele: Rodica Garştea. Coregrafia: Dorin Coşeriu. Dirijor cor: Dragoş-Mihai Cohal. Asistent regie: Nicoleta Chirilă. Mişcarea scenică: Nermina Damian. Asistent mişcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Preţ bilete: 30 lei – Categorie: Acces general

Biletele pentru spectacolul cu opereta „Silvia” de E. Kalman se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât şi la sediul Operei Braşov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea evenimentului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informaţii se pot obţine la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2020 – 2021, accesul copiilor la spectacolele de operă şi operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

La evenimentele Operei Braşov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măştii este obligatorie! Va fi respectată distanţarea de 1,5 m între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentaţi simptome de infecţie respiratorie, să rămâneţi acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră şi nici pe ceilalţi participanţi la eveniment.

Eveniment desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.