19 iunie 2021

Simion Hancescu: Fiecare copil are dreptul să fie respectat, iar cea mai mare dovadă de respect este atunci când ştim să fim atenţi la el!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mesajul preşedintelui FSLI cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

1 Iunie este o zi cu totul şi cu totul specială pentru copiii din întreaga lume: este sărbătoarea copilăriei! Cu această ocazie le dorim tuturor copiilor să se bucure de fiecare zi, să râdă şi să se joace cât mai mult, să aibă linişte şi pace acolo unde se află, să fie sănătoşi, să aibă aripi către împlinirea fiecărui vis pe care îl au, să se bucure de oamenii de încredere care le oferă dragoste şi căldură, să fie deschişi către educaţie, să fie creativi şi să aibă curaj în ceea ce îşi propun să facă!

Prin rolul nostru, de cadre didactice, ne gândim la ei nu doar în această zi specială, ci în fiecare zi, pentru că misiunea pe care noi o avem este aceea de a-i însoţi prin viaţă şi nu doar prin lecţiile de la şcoală, ci prin legătura unică ce poate să existe între fiecare elev şi mentorul său.

În acest an în care am simţit cu toţii, cadre didactice şi elevi, provocările şcolii în timpul pandemiei, am înţeles şi mai bine cât de mult trebuie să avem grijă unii de alţii. Ne-a fost dor de fiecare elev de-al nostru, iar întoarcerea la şcoală a fost una plină de emoţii. Am recapitulat împreună lecţia prin care am înţeles că educaţia nu înseamnă doar un sistem de predare, înseamnă înainte de orice umanitate şi că avem nevoie să fim buni unii cu alţii.

Credem cu tărie că cel mai frumos cadou pe care îl putem oferi copiilor în fiecare zi este o educaţie de calitate, cu şcoli primitoare şi bine dotate, cu cadre didactice pregătite la standarde ridicate, cu un sistem de învăţământ adaptat cerinţelor actuale ale vremurilor pe care le traversăm, dar şi nevoilor individuale ale elevilor. Pentru toate acestea este nevoie de investiţia fiecăruia dintre noi, indiferent că suntem cadre didactice, părinţi, parte a societăţii civile sau factori cu putere decizională în stat. Fiecare copil are dreptul să fie respectat, iar cea mai mare dovadă de respect este atunci când ştim să fim atenţi la el!

La mulţi ani, copii!

Preşedinte FSLI,
Simion Hancescu