Publicat: 10 Februarie, 2015 - 19:03
Campania „Grijă pentru copii” este dezvoltată de Dorna alături de Salvați Copiii

Simona Halep, cea mai mare jucătoare profesionistă de tenis a momentului în România și cea care s-a impus în lumea sportului prin perseverența și răbdarea cu care luptă pentru fiecare meci și fiecare punct, se alătură luptei pentru viață a copiilor născuți prematur, prin campania „Grijă pentru copii”.

Lansată în urmă cu 2 ani de Dorna alături de Asociația Salvați Copiii, campania „Grijă pentru copii” contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităților din București și din țară, dar și la o informare corectă și completă asupra problematicii nașterilor premature din România.

 „Am ales să susțin campania Dorna pentru că întotdeauna am avut o relație specială cu copiii din jurul meu. Știu cum este să lupți din greu pentru ceea ce îți dorești, să întâmpini obstacole și, cu toate acestea, să mergi mai departe, dar nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ce înseamnă viața, sunt nevoiți să lupte pentru ea. Îmi doresc foarte mult să îi ajut să câștige această luptă și să aibă o șansă la o viață normală! Sper ca cei care mă suţin să se alăture în număr cât mai mare cauzei copiilor născuţi prematur”, spune Simona Halep.

În România, 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de îngrijire medicală specială încă din prima oră de viaţă, ceea ce necesită echipamente medicale performante şi medici specializaţi.

Din dorinţa de a ajuta copiii născuţi prematur, din 2013 și până în prezent, Dorna alături de Salvați Copiii, a contribuit la dotarea prin intermediul campaniei „Grijă pentru copii”, a 30 de maternităţi din România cu echipamente de specialitate. Lista completă a maternităţilor dotate în cadrul campaniei „Grijă pentru copii” este disponibilă pe site-ul www.grijapentrucopii.ro.

„Ne bucură foarte mult susținerea Simonei și sperăm ca exemplul ei să fie urmat de cât mai mulți suporteri ai acestei cauze. Dorna, alături de Salvați Copiii, va continua campania Grijă pentru copii și în 2015, pentru a ajuta cât mai mulți copii să ajungă cu bine acasă!”, a declarat Miruna Smeureanu, Public Affairs and Communication Manager Coca-Cola România & Moldova.

România se află în continuare pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, principala ei cauză fiind nașterile premature. O treime din aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe pentru sprijinirea și educarea tinerelor mame.

„Copiii prematuri au șanse în proporție de 90% să supraviețuiască, dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare în perioada intrauterină și de echipamente performante imediat după naștere. Împreună cu Dorna, ajutăm echipele medicale să îi poată salva. Suntem siguri că implicarea Simonei Halep va amplifica mesajele esențiale pentru mame: controlul sarcinii este esențial și gratuit și este vital pentru ca femeile gravide să se prezinte la medic din primele luni de sarcină. Bine îngrijit, copilul care se naște prematur câștigă lupta cu viața, devine și el un campion. Mulțumim, Simona!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Despre Dorna și copiii născuți prematur

În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătăţii în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naşte prematur, având nevoie de atenţie specială chiar din prima oră de viaţă.

Naşterea înainte de termen îi lasă bebeluşului mai puţin timp pentru dezvoltarea şi maturizarea intrauterină, printre consecinţe numărându-se greutatea scăzută la naştere şi riscul crescut de apariţie a afecţiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Apa reprezintă 79% din corpul unui bebeluș, ajută la digestie, la absorbția alimentelor, reglează temperatura corpului și circulația sângelui, transportă nutrienții și oxigenul către celule și elimină toxinele. Apa este al doilea element vital după oxigen, iar hidratarea corespunzătoare reprezintă o condiție de bază pentru menținerea sănătății organismului.

Dorna Izvorul Alb este recomandată atât în alimentația zilnică a femeilor însărcinate, cât și a proaspetelor mămici care alăptează, datorită conținutului scăzut de sodiu. În plus, este ideală pentru pregătirea hranei bebelușilor și hidratarea lor zilnică.

 

Despre Compania Coca-Cola

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume, ce le oferă consumatorilor peste 500 de mărci de băuturi răcoritoare carbogazoase şi necarbogazoase. Pornind de la Coca-Cola, recunoscută ca fiind una dintre cele mai valoroase mărci din lume, portofoliul companiei cuprinde branduri în valoare de 16 miliarde de dolari, printre care se numără Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, apă vitaminizată, Powerade, Minute Maid, Cappy, Simply, Georgia şi Del Valle.

La nivel global, compania Coca-Cola este furnizorul numărul 1 de băuturi carbogazoase, cafea ready-to-drink şi sucuri de fructe şi nectaruri. Având cea mai mare reţea de distribuţie de băuturi răcoritoare din lume, consumatorii din peste 200 de ţări se bucură de băuturile companiei, consumul depăşind 1,9 miliarde de porţii pe zi. 

Având în vedere angajamentul său de dezvoltare a unor comunităţi durabile, compania noastră este centrată pe iniţiative care contribuie la protejarea mediului înconjurător şi conservarea resurselor, încurajarea unui stil de viaţă activ şi echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajaţii noştri şi promovarea dezvoltării economice a comunităţilor unde ne desfăşurăm activitatea. Împreună cu partenerii noştri de îmbuteliere, suntem în top 10 angajatori, având peste 700.000 de angajaţi care fac parte din Sistemul Coca-Cola.

În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola Hellenic (CCH) România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

 

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii si susținerea supraviețuirii copiilor

Din 2010, Salvaţi Copiii România a iniţiat proiectul “Fiecare Copil Contează”, parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani. Prin acest proiect ne propunem diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani până la finalul anului 2015. Până acum au fost derulate acţiuni menite să combată cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componentă majoră de informare şi educare, atât în rândul viitoarelor mame, cât şi la nivelul fiecărei comunităţi, şi printr-o componentă de intervenţie, care presupune asigurarea unei alimentaţii sănătoase femeilor gravide şi copiilor cu vârsta de până la 5 ani. În perioada 2010-2014, 12.597 de beneficiari (8.996 copii cu vârste între 0-5 ani, 1.312 gravide și 2.289 mame tinere) din 31 de comunități rurale din județele: Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea, au beneficiat de sprijin prin intermediul acestui program.

În cadrul campaniei de dotare a maternităților derulată începând cu octombrie 2012 și căreia i s-a alăturat suportul Dorna, Salvați Copiii și-a asumat susținerea eforturilor medicilor, prin dotarea cu echipamente medicale performante a 54 maternități din: București, Timișoara, Botoșani, Focșani, Craiova, Caransebeș, Constanța, Hunedoara, Iași, Bacău, Ploiești, Roman, Sibiu, Pitești, Reșița, Piatra-Neamț, Segarcea, Hârlău, Suceava, Vatra-Dornei, Arad, Vaslui, Cluj-Napoca, Petroșani, Târgu-Mureș, Brașov, Adjud, Slobozia, Oltenița, Miercurea-Ciuc, Sfântul Gheorghe, Oradea, Zalău, Baia-Mare, Satu-Mare, Brăila, Galați, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Slatina, Călărași. Aceste unități medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație sau alte echipamente performante necesare salvării vieților bebelușilor născuți prematur.

Cu ajutorul echipamentele achiziționate în urma campaniilor ”Bun venit pe lume” și ”Grijă pentru Copii”, apreciem că vom ajuta la salvarea a 10.000 de nou-născuţi anual  în spitalele dotate.

Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România!

Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România o pot face redirecţionând 2% din impozitul pe venit, completând formularul ce poate fi descărcat de la adresa:  http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului.