Publicat: 23 Iunie, 2017 - 15:33

DGA - Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți organizează simpozionul cu tema 'Etică, integritate și anticorupție în instituțiile publice'

Direcția Generală Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți a organizat vineri, 23 iunie a.c., la Palatul Cultural 'Theodor Costescu', din Drobeta Turnu Severin, simpozionul cu tema ,,Etică, integritate și anticorupție în instituțiile publice', la care au participat reprezentanți ai conducerii instituțiilor publice locale, profesori universitari din cadrul Universității din Craiova, numeroși invitați din cadrul instituțiilor cu incidență în sfera anticorupție, precum și reprezentanți ai societății civile și jurnaliști.

În cadrul evenimentului au fost prezentate atât exemple de bune practici în prevenirea și combaterea corupției, cât și perspectivele ce urmează a fi dezvoltate de către instituțiile publice, în baza Strategiei Naționale Anticorupție 2016 — 2020.

De asemenea, au avut loc discuții privind promovarea în mediul universitar a integrității, eticii și deontologiei profesionale, conștientizarea consecințelor implicării în actele de corupție, participanții fiind, totodată, informați cu privire la competențele de activitate ale Direcției Generale Anticorupție.

În cadrul activităților proprii, Direcția Generală Anticorupție pune un accent deosebit pe prevenirea corupției, sens în care, colaborarea cu instituțiile publice și societatea civilă este considerată prioritară. Cu ocazia evenimentului de azi, Direcția Generală Anticorupție își reafirmă preocuparea constantă față de informarea corectă și conștientizarea membrilor societății în spiritul integrității și eforturilor de luptă împotriva corupției.

Participanților la eveniment le-au fost diseminate materiale cu caracter preventiv și de promovare a TelVerde anticorupție — 0800 806 806 — linie telefonică gratuită la care cetățenii pot sesiza fapte de corupție săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Cu acest prilej, reamintim cetățenilor că pentru orice sesizare privind fapte de corupție săvârșite de angajații MAI, pot apela cu încredere DGA — Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți, la numărul de telefon 0252/332.331 sau e-mail mehedinti.dga@mai.gov.ro.

De asemenea, se pot adresa personal, la sediul unității din Drobeta Turnu Severin, str. Traian nr.89 (Palatul Administrativ), etj. 5, camera 501, jud. Mehedinți.