Publicat: 13 Martie, 2018 - 19:54

Sindicaliştii din domeniul sanitar şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea nu au ajuns la un acord în urma negocierilor purtate marţi la minister. În această după-amiază, la Ministerul Sănătăţii au avut loc noi runde de discuţii cu sindicatele din sistemul sanitar, Federaţiile SANITAS şi Solidaritatea Sanitară, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

'Au fost discuţii constructive în care am identificat câteva soluţii punctuale. Vom continua discuţiile cu membrii sindicatelor. Încercăm să găsim rezolvări la solicitările acestora, dar respectând legea în vigoare. Mâine vom organiza şi o dezbatere publică pe tema Regulamentului de sporuri. Vom face noi analize, vom reaşeza Regulamentul de sporuri pe categorii de personal pentru că ne interesează soarta personalului medical şi a angajaţilor din sistem' a spus ministrul Sorina PINTEA după întâlnire.

În timpul discuţiilor, ministrul Sănătăţii a declarat că, în prezent există o lege în vigoare care trebuie respectată, iar Regulamentul de sporuri prevede încadrarea în plafonul de 30% pentru spitale. De asemenea, ministrul Sănătăţii a reamintit posibilitatea spitalelor de a acorda sporuri mai mari din veniturile proprii pe care le pot realiza în urma unui management performant. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: