22 octombrie 2021

Sir Bryn Terfel va cânta în Tosca, pe 1 octombrie, în deschiderea Stagiunii Centenare a Operei bucureştene

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La 100 de ani de la instituţionalizare, Opera Naţională Bucureşti deschide Stagiunea Centenară, intitulată simbolic „Opera 100”, cu spectacolul „Tosca” de G. Puccini, invitat special fiind celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel. Cele două reprezentaţii vor fi programate în zilele de 1 şi 3 octombrie, începând cu ora 18:30. Alături de cel mai mare bas-bariton din lume, în distribuţiile celor două spectacole se vor regăsi nume sonore ale primei scene lirice a ţării.

Evenimentul reprezintă o premieră pentru scena lirică românească, fiind pentru prima dată când un superstar de operă de această anvergură va evolua într-un spectacol din stagiunea unei opere din România.

Sir Bryn Terfel va interpreta în serile de 1 şi 3 octombrie rolul Scarpia din „Tosca” lui Puccini, una dintre partiturile dintre rolurile ce l-au consacrat în istoria muzicii de operă şi pe care l-a interpretat pe cele mai mari scene ale lumii precum Royal Opera House sau Wiener Staatsoper.

Bas-baritonul galez Sir Bryn Terfel şi-a dezvoltat o carieră extraordinară fiind prezent în mod regulat pe cele mai prestigioasele scene de concert şi operă din lume precum Royal Opera House, Covent Garden, Metropolitan Opera, New York, Opera National de Paris, Teatro Alla Scala şi Opera din Zurich.

Câştigător al premiilor Grammy, Clasic Britanic şi Gramophone, Sir Bryn Terfel a primit Medalia pentru muzică din partea Reginei Marii Britanii în anul 2006, iar în 2017 i s-a conferit celebra distincţie de Cavaler pentru serviciul său adus muzicii clasice. A fost ultimul laureat al Premiului Shakespeare de către Fundaţia Alfred Toepfer şi în 2015 i s-a înmânat Libertatea oraşului Londra, recunoaştere acordată persoanelor care au obţinut succes, recunoaştere şi celebritate în domeniul de activitate.

Sir Bryn şi-a marcat 50 de ani de viaţă şi douăzeci şi cinci de ani de carieră cu un concert de gală unic la Royal Albert Hall, prezentat de starul de la Hollywood Michael Sheen. Festivităţile au continuat la Cardiff’s Wales Millennium Center, unde a interpretat rolul Scarpia din „Tosca” cu Welsh National Opera.

Simţindu-se ca acasă pe scenele mari ale lumii, cele mai importante evenimente la care a participat amintim ceremonia de deschidere a Wales Millennium Center, BBC Last Night of the Proms şi Royal Variety Show, concertul de gală cu Andrea Bocelli în Central Park, New York, şi organizarea unui concert special de Crăciun, transmisia live internaţională pentru seria Met Stars Opera „Met Stars Live in Concert” de la Catedrala Brecon, din Ţara Galilor. A susţinut recitaluri în toată lumea şi, timp de nouă ani, a găzduit propriul festival în Faenol, Ţara Galilor de Nord.

Vă invităm să îl ascultaţi pe celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel pe scena Operei Naţionale Bucureşti, în cadrul Stagiunii „Opera 100”, în interpretarea magistrală a rolului ce la consacrat, Scarpia din „Tosca” pe 1 şi 3 octombrie, începând cu ora 18:30.

Biletele se pot achiziţiona de pe http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.