Publicat: 10 Aprilie, 2020 - 08:37
Share

În intervalul 8 aprilie ora 16.00 - 9 aprilie ora 16.00, un număr de 1.556 militari şi 335 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 314 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare), transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane. În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 431 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.
Totodată, începând cu data de 8 aprilie, o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, formată din patru militari, a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean Deva.

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava, iar cei ai Batalionului 1 CIMIC din Bucureşti, distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus din judeţul Suceava.

De asemenea, militarii Armatei României au preluat de la Jandarmeria Română 84 de obiective, asigurând paza acestora în municipiul Bucureşti şi în alte 28 de judeţe.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei.

Biroul de presă

Tag-uri Institutii: