Share
25 Mar 2012 - 12:30

Șapte migranți retinuți la Petea
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea – jud. Satu Mare au depistat șase cetăteni algerieni și un marocan care intenționau să iasă ilegal din România.

Cei sapte cetateni africani au fost transportati pana in apropierea frontierei de catre doi cetăteni romani care in prezent sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranţi.

In data de 23.03.2012, la ora 20.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorul P.F. Petea, judetul Satu Mare, au observat sapte persoane care au coborat din doua autoturisme si se deplasau catre frontiera de stat.

Imediat lucratorii nostri au procedat la urmarirea barbatilor acestia fiind retinuti in apropierea frontierei cu Ungaria.

De asemenea, cele doua autoturisme au fost oprite in trafic si conduse la sediul Sectorului P.F. Petea pentru continuarea cercetarilor.

In cadrul cercetarilor preliminare s-a stabilit ca cei in cauza sunt 6 cetateni algerieni si un marocan. Acestia au fost transportati cu cele doua autoturisme de catre cei doi cetateni romani, pana in apropierea frontierei de stat, pentru a iesi ilegal din Romania cu intentia a ajunge intr-o tara din vestul Europei pentru a-si gasi un loc de munca.

Ca urmare a celor constatate, cei doi conducatori auto, ambii domiciliati in localitatea Baia Mare, judetul Maramures, sunt cercetati pentru trafic de migranti, iar cei sapte cetateni africani pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Cercetarile continua, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

 

Ambarcaţiune ucraineană depistată în apele teritoriale româneşti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au iniţiat o acţiune privind combaterea braconajului piscicol în marea teritorială şi zona economică exclusivă a României, în urma căreia a fost identificată o ambarcaţiune sub pavilion Ucraina, cu 4 marinari la bord.
La bordul pescadorului au fost găsite plase de pescuit în lungime de aproximativ 5 kilometri şi 100 kilograme de peşte din specia calcan şi rechin.

In aceasta dimineata, prin echipamentele de supravegere şi control maritim ale S.C.O.M.A.R., a fost identificată o nava in apele teritoriale romanesti, pe directia localitatii Sf. Gheorghe. Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanta au desfăşurat o acţiune punctuala intervenind cu două nave maritime de supraveghere din dotarea Gărzii de Coastă.
În jurul orei 05.00, la aproximativ 40 de mile marine travers de localitatea Sf. Gheorghe din judeţul Tulcea, a fost depistată o ambarcaţiune sub pavilion Ucraina, care desfăşura activităţi de pescuit.
Poliţiştii de frontieră au somat acustic şi vizual ambarcaţiunea, care s-a oprit din marş şi a permis echipei de abordaj a Gărzii de Coastă să urce la bord.
Verificările au stabilit că la bordul ambarcaţiunii se aflau 4 marinari de cetăţenie ucraineană, iar pe punte s-au descoperit plase de pescuit în lungime de aproximativ 5 de kilometri şi 100 kilograme de peşte din specia calcan şi rechin.
În apă, în apropiera pescadorului au mai fost descoperite şi alte plase de pescuit în lungime de aproximativ 1 kilometru.
Navele maritime ale Gărzii de Coastă au escortat ambarcaţiunea ucraineană până în portul Sulina.

Format: 

Topic: