Publicat: 22 Ianuarie, 2020 - 12:00
Share

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 128.300 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 58.500 pe sensul de intrare şi 69.800 pe cel de ieşire din ţară şi peste 39.200 mijloace de transport, dintre care aproximativ 18.300 pe sensul de intrare şi 20.900 pe sensul de ieşire din ţară.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat:

- 32 fapte ilegale (21 infracţiuni şi 11 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

- au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 140.200 lei;

- valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 3.500 lei.

- nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 8 cetăţeni români din diferite motive legale.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-situatia-la-frontiera-in-ult...
 

Tag-uri Institutii: