Publicat: 6 Ianuarie, 2017 - 14:23

Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu de ninsori și viscol), rafale de vânt puternic (până la 85km/h) şi ger, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Muntenia.

Din timpul nopții, echipele E-Distribuție au intervenit pentru a remedia avarii apărute în județul Giurgiu și la în județul Ilfov.

În data de 6 ianuarie, la ora 12:00, situaţia se prezenta astfel:

-    în judeţul Ilfov a rămas nealimentată  parțial 1 linie electrică aeriană de medie tensiune şi 8 posturi de transformare, fiind afectată parțial localitatea Petrăchioaia.

-    în judeţul Giurgiu a rămas nealimentată 1 linie electrică aeriană de înaltă tensiune și parțial 10 linii electrice aeriene de medie tensiune şi 45 posturi de transformare, fiind afectate localităţile Greaca, Schitu, Stănești, Chiriacu și Adunații Copăceni.

-    în București există deranjamente punctuale pentru soluționarea cărora intervin echipele E-Distribuție Muntenia.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea etc.
În pofida condiţiilor meteo severe şi condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, un număr de 39 de echipe E-Distribuție Muntenia şi ale contractorilor companiei lucrează neîntrerupt pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. 
Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent, şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție Mutenia.