Publicat: 5 Februarie, 2012 - 18:04
Share

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a centralizat situația furnizată astăzi, 5 Februarie 2012, ora 15.00, de inspectoratele școlare județene. Potrivit raportărilor, se preconizează ca luni, 6 februarie, să funcţioneze toate școlile din 20 de judeţe.

În celelalte judeţe, situaţia se prezintă astfel: 12 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ, în timp ce alte 10 judeţe înregistrează între 11 şi 300 de unităţi de învăţământ închise.

În judeţele Vrancea și Olt, inspectoratele şcolare județene au luat decizia suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţământ. În județul Buzău vor fi închise toate unitățile de învățământ în afara grădinițelor și școlilor generale din municipiile Buzău și Râmnicu-Sărat. Județele Bacău (180 de unităţi de învăţământ) şi Botoşani (141 de unități de învățământ) sunt cele mai afectate la această oră. La nivel național, până în acest moment 1.195 de unități de învățământ s-a dispus suspendarea cursurilor pentru ziua de luni, 6 februarie 2012.

Având în vedere că situația este dinamică, precizăm că Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului va comunica o nouă situație după reuniunile comanadamentelor pentru situații de urgență de la ora 19.00.