27 octombrie 2021

Situația traficului rutier

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi.

Este semnalată ploaie pe principalele artere rutiere din ţară, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti (acumulări de apă pe carosabil în zona km. 34-în apropierea localităţii Gruiu, judeţul Ilfov), A4 Ovidiu-Agigea, DN 1 Bucureşti-Braşov, DN7 Bucureşti-Sibiu, cu vizibilitate bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

Se circulă în condiţii de aglomeraţie pe sensul de intrare în Capitală al DN4 (loc. Popeşti Leordeni) şi DN 1A (loc. Mogoşoaia), dar şi pe Centura Capitalei, în zona localităţilor Mogoşoaia, Chitila, Domneşti şi Berceni.

În ceea ce priveşte efectele atenţionării meteorologice Cod Galben şi Cod Portocaliu, ce vizează ploi abundente şi instabilitate atmosferică temporar accentuată, traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe un fir, dirijat de poliţişti, cu restricţie de 30 km/h, pe DN 76, în localitatea Drăgăneşti, judeţul Bihor, din cauza unei viituri.

Având în vedere că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcţiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.