16 octombrie 2021

Situația traficului rutier

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteo nefavorabile.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, dar şi DN 1 Ploieşti – Braşov şi DN7 Piteşti-Sibiu, se circulă în condiţiile unui carosabil uscat, cu valori de trafic normale şi vizibilitate bună.

În ceea ce priveşte fluenţa traficului, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, dar şi pe DN 4 (loc. Mogoşoaia) şi DN 1A (loc.Popeşti-Leordeni). De asemenea, valori de trafic ridicate sunt şi pe Centura Bucureşti, în zona localităţilor Mogoşoaia, Chitila, Domneşti, Bragadiru şi Berceni.

Până la finalul lunii noiembrie a.c., pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 31+500 de metri – 36+150 de metri, traficul se desfăşoară deviat de pe sensul către Bucureşti (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu limită de viteză de 60 km/h. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabile.

De asemenea, a fost închis şi nodul rutier de la kilometrul 35 care face accesul la şi dinspre localităţile Fundulea şi Nana, judeţul Călăraşi, pe sensul Constanţa – Bucureşti.

Circulaţia rutieră este restricţionată pe autostrada A1 Sibiu – Deva pe tronsonul kilometric 262+600 m – 265+600 m, la intrarea în tunelul Săcel, pe sensul de mers Sibiu – Orăştie, pe fondul lucrărilor de remediere necesare infrastructurii rutiere existente, traficul fiind deviat de pe calea 2 pe calea 1 în zona lucrărilor, până la jumătatea lunii noiembrie.

Începând din data de 20 septembrie 2021, pentru aproximativ o lună, circulaţia este restricţionată pe o bandă pe DN 1 Braşov – Ploieşti, la kilometrul 140+800 metri, la ieşirea din staţiunea Predeal, judeţul Braşov, în zona pasajului la calea ferată, pentru efectuarea lucrărilor de refacere a structurii rutiere de pe pod. Traficul va fi dirijat prin semafoare.

Rute alternative care pot fi accesate pentru evitarea aglomeraţiei:

– DN 1A – Ploieşti – Cheia – Săcele – Braşov

– DN 73 – Piteşti – Câmpulung – Bran – Braşov.

Pentru a preîntâmpina prăbuşirea sectorului de drum de pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, pe tronsonul kilometric 225+700 de metri – 225+800 de metri, în loc. Robeşti, judeţul Vâlcea, se desfăşoară lucrări de refacere a zidului de sprijin tip platformă şi turnare grindă armată în vederea montării parapetului metalic. Circulaţia rutieră se desfăşoară alternativ, dirijată prin semafoare, pe toată durata de execuţie a lucrărilor, aproximativ până la jumătatea lunii octombrie.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.