26 mai 2022

Situația traficului rutier

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 1, în localitatea Floreşti, judeţul Cluj, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate un autocamion şi 2 autoturisme, din care au rezultat 2 victime. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers.

Pe DN 1A, în afara localităţii Zalhanaua, judeţul Prahova, pe sensul de mers Ploieşti – Bucureşti, conducătorul unui autoturism a accidentat mortal o persoană de sex feminin, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă a acelei direcţii. Circulaţia rutieră este restricţionată pe sensul către Bucureşti, fiind dirijată alternativ, de poliţia aflată la faţa locului.

Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia sunt închise transportului fluvial şi maritim, din cauza vântului puternic.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti – Braşov, se circulă în condiţii de ploaie, pe un carosabil umed, cu valori de trafic reduse.

În Carpaţii Meridionali, zona muntoasă a judeţelor: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea, la altitudini de peste 1700 m, ninge viscolit. Drept urmare, pentru o deplasare în siguranţă către aceste zone montane, recomandăm conducătorilor auto montarea lanţurilor pe anvelopele de iarnă.