Publicat: 30 Ianuarie, 2012 - 10:30
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează traficul rutier este închis în judeţul Giurgiu, pe DN5A între localităţile Isvoarele şi Mironeşti.
Rămân închise circulaţiei rutiere, un număr de 10 drumuri judeţene din judeţele Buzău, Galaţi, Giurgiu şi Hunedoara.

Reamintim că pe Autostrada Bucureşti- Constanţa, din cauza existenţei pe mai multe porţiuni a părţii carosabile a zăpezii bătătorite şi a gheţii, viteza maximă de deplasare nu poate depăşi 50 km/h conform prevederilor legale(Art. 123 litera e) din Hotărârea Guvernului nr.1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice). Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a blocajelor de trafic, poliţiştii rutieri asigură respectarea acestei limite de de viteză cu ajutorul aparaturii radar.

În judeţul Vrancea, pe DN24 între  Tişiţa şi Cozmeşti, se circulă îngreunat din cauza utilajelor care lucrează pentru îndepărtarea zăpezii de pe suprafaţa carosabilă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare, valabilă până în data de 3 februarie 2011, conform căreia în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse între -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, solicităm conducătorilor de autovehicule:

- să reducă viteza de deplasare în zonele precizate precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora;

- să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; 

- să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

- să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

- să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

- să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor.

Conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).