Publicat: 13 Februarie, 2014 - 07:49
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că nu sunt drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor accidente rutiere.
Pe DN7, pe Valea Oltului, la kilometrul 224 + 450 de metri, între localităţile vâlcene Robești şi Balota, circulaţia se desfăşoară îngreunat din cauza unor alunecări de teren care au afectat carosabilul pe sensul de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu pe o lungime de aproximativ 25 de metri și o lățime de aproximativ un metru. Locul este semnalizat corespunzător, iar traficul se desfășoară pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri de deplasare.
Reamintim că până vineri, 14 februarie, pe autostrada A2, între nodurile rutiere Lehliu şi Drajna, se circulă cu restricţie de viteză de 80 km/h în ambele sensuri, din cauza unor lucrări la carosabil și la elementele de siguranță.
Pe DN7C, în judeţul Argeş, între kilometrii 57 și 104 (Căpăţânenii-Ungureni - Piscu Negru), din cauza riscului de producere a avalanşelor, se menţine restricția pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Reamintim că pe DN1 Bucureşti – Braşov, conform noilor reglementări, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).
Principalele rute ocolitoare pentru această categorie de autovehicule sunt:
• DN1A: Bucureşti – Ploieşti – Braşov;
• autostrada A3: Bucureşti – Ploieşti; DN1A: Ploieşti – Braşov.
Reamintim, de asemenea, că în judeţul Constanţa, pe DN39, pe podul de la Agigea aflat în lucru (km 8+988), în perioada 23 ianuarie - 14 iunie 2014 se întrerupe traficul rutier pentru toate categoriile de vehicule, timp de patru ore, în zilele de joi, sâmbătă şi marţi, în intervalul orar 09:00 - 13:00, şi în fiecare noapte de luni spre marţi, între orele 23:00 şi 03:00. Se menţine restricţia de viteză de 50 km/h şi cea impusă autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone. Rută ocolitoare: A2-nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar, DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia.
Având în vedere că în această dimineaţă sunt în vigoare atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ceaţă, pentru judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Bacău, Vrancea, Ilfov şi municipiul Bucureşti, inclusiv autostrăzile A1, A2 şi A3, le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).
Secţiile Regionale de Poliţie Transporturi nu au semnalat probleme referitoare la circulația pe principalele magistrale feroviare şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise (cu excepția aeroportului Suceava, a cărui pistă este închisă pentru modernizare).