Publicat: 6 Martie, 2014 - 09:49
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere și nici probleme semnificative de fluență a traficului care să fie determinate de vremea nefavorabilă ori de alți factori.

Având în vedere că în multe zone ale ţării sunt precipitații, predominant sub formă de ploaie sau de lapoviță, însoțite de vânt puternic, le recomandăm conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa, în mers, între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri, iar în zonele cu ceaţă densă şi luminile specifice.

Astăzi, între orele 9:00 și 13:00, în județul Constanța, circulația va fi întreruptă pe DN 39, în zona podului de la Agigea, din cauza executării unor lucrări de întreținere a podului. Ca atare, traficul va fi deviat, pe următoarele rute ocolitoare:

ü pentru relația București – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Medgidia al autostrăzii A2 – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia) ;

ü pentru relația Hârșova – Tulcea – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Ovidiu al autostrăzii A4 – A2 (de la intersecția între A4 și A2) – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia) .

Îi rugăm pe toți conducătorii auto care intenționează să se deplaseze spre zona restricționată, să circule cu atenție sporită și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară instituită pe rutele ocolitoare.

Reamintim că, din cauza unor accidente tehnice care au generat uzuri ale suprafeței carosabile sau ale platformei drumului, există două tronsoane ale unor căi rutiere de importanță națională pe care sunt instituite restricții temoprare de circulație:

1. DN 2E din județul Suceava, unde traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat între localitățile Solca și Marginea, din cauza surpării unui podeț. Rutele ocolitoare sunt:

ü pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 7,5 și 10 tone: DN 2E Păltinoasa – Solca, DN 2K Solca – Arbore – Milișăuți, DN 2H Milișăuți – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;

ü pentru autovehiculele de peste 10 tone: DN 17 Păltinoasa – Suceava, DN 2 Suceava – Slobozia Sucevei, DN 2H Slobozia Sucevei – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;

2. DN 7 din județul Vâlcea, unde, pe raza localității Robești, în zona km. 224 + 450 metri, pe sensul de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu, circulaţia auto se desfăşoară îngreunat din cauza unor alunecări de teren care au afectat îmbrăcămintea asfaltic-bituminoasă a carosabilului (ruperea acesteia în mai multe fragmente). Suprafața de carosabil afectată are lungimea de aproximativ 25 metri și lățimea de circa un metru. Locul producerii evenimentului este semnalizat în mod corespunzător, iar traficul de autovehicule se desfășoară pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri de deplasare.

În cele din urmă, m enţionăm că nu sunt probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise (cu excepția aeroportului Suceava, a cărui pistă este închisă pentru modernizare).