Publicat: 12 Martie, 2014 - 08:23
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Vâlcea, pe DN 7, la kilometrul 177 + 800 metri, la ieșirea din municipiul Râmnicu Vâlcea către Sibiu, pe un sector cu lungimea de aproximativ trei sute de metri, unde traficul se desfășoară pe o singură bandă de circulație, în regim de sens unic, un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor și-o semiremorcă a rămas imobilizat pe carosabil din cauza apariției unor defecțiuni tehnice. La fața locului, fluxul de autovehicule este deviat pe lângă o stație de carburanți pentru ocolirea ansamblului defect.

În afara situației de la kilometrul 177 + 800 metri al DN 7, în prezent se circulă normal pe majoritatea drumurilor naţionale şi pe autostrăzi, neexistând probleme deosebite de fluenţă a traficului rutier pe niciuna dintre arterele importante din ţară. De menţionat că nu sunt anunţate drumuri naţionale cu circulaţia blocată sau îngreunată ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile ori a influenței altor factori.

În scopul prevenirii producerii accidentelor rutiere grave, pentru conducătorii auto precizăm că este extrem de important să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri, să circule cu viteză adaptată permanent în funcție de distanța de vizibilitate, precum și condiţiilor concrete de drum și trafic, iar fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. Pe pietoni îi sfătuim să aibă o conduită preventivă, câtă vreme sunt prezenți, în mod justificat, pe carosabil (respectiv, să traverseze numai după o prealabilă asigurare, prin locurile special amenajate în acest sens, marcate și semnalizate în mod corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric, dacă acesta există și/sau este în funcțiune, perpendicular pe axul drumului şi fără să alerge).

Reamintim că, din cauza unor accidente tehnice care au generat uzuri ale suprafeței carosabile sau ale platformei drumului, există două tronsoane ale unor căi rutiere de importanță națională pe care sunt instituite restricții temoprare de circulație:

1. DN 2E din județul Suceava, unde traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat între localitățile Solca și Marginea, din cauza surpării unui podeț. Rutele ocolitoare sunt:

ü pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 7,5 și 10 tone: DN 2E Păltinoasa – Solca, DN 2K Solca – Arbore – Milișăuți, DN 2H Milișăuți – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;

ü pentru autovehiculele de peste 10 tone: DN 17 Păltinoasa – Suceava, DN 2 Suceava – Slobozia Sucevei, DN 2H Slobozia Sucevei – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;

2. DN 7 din județul Vâlcea, unde, pe raza localității Robești, în zona km. 224 + 450 metri, pe sensul de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu, circulaţia auto se desfăşoară îngreunat din cauza unor alunecări de teren care au afectat îmbrăcămintea asfaltic-bituminoasă a carosabilului (ruperea acesteia în mai multe fragmente). Suprafața de carosabil afectată are lungimea de aproximativ 25 metri și lățimea de circa un metru. Locul producerii evenimentului este semnalizat în mod corespunzător, iar traficul de autovehicule se desfășoară pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri de deplasare.

În cele din urmă, menţionăm că nu sunt probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise (cu excepția aeroportului Suceava, a cărui pistă este închisă pentru modernizare) .